За дома

Най-женските автомобили

27.01.2006г. / 12 11ч.
Джадала Мария
Най-женските автомобили

Какви коли предпочитаме ние жените? Разбира се – на първо място красиви, цветът е много важен, а освен това – лесни за паркиране, лесни за управление, впечатляващи с дизайна си. Да, разбира се, нищо че автомобилите се считат за приоритетно мъжко занимание, ние представляваме една не малка част от всички на пътя и имаме право на желания и капризи, с които дизайнерите на коли следва да се съобразяват.

Какви и кои са автомобилите, предпочитани от жени – такова изследване прави Арон Голд за About. Ето и класацията на най-желаните женски коли:

На първо място е Toyota Scion xA! Тя е елегантна, снабдена с всичко необходимо от една страна, а същевременно е икономична, с добър вътрешен обем за малка кола. А качеството на Toyota е завинаги. Затова и изборът й на първо място не изглежда случаен.

Второто място в класацията се заема от Mazda3 – най-новото компактно решение на небезизвестната марка. Тя комбинира стил, пространство и удоволствието от шофирането. Вариантът с 5 врати е идеален за домакините.

Mazda Miata заема третото място като идеален вариант за дами без семейство и необходимост от повече врати и пространство в автомобила.

Четвъртото място се заема от Volkswagen Jetta (на снимката) – компактен модел, подчертаващ индивидуалността и независимостта на дамата в него.

Петото място в женските идеали за автомобил е за Ford Focus. Малка, но с достатъчно вътрешно пространство, Focus е идеален за европейските условия, за които е разработен.

Независимо от своя стил на живот, вкус, професия и доходи, ние жените знаем едно – искаме да сме пълноправни участници в уличното движение, не да ни освиркват представителите на “силния” пол, а да ни уважават. Искаме и да избираме свободно колите си!



Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
дими ( преди 11 години )
хаха нямам търпение да покажа тази статия на баща ми и тои кара форд фокус и мн му се кефи,страшно мн си го обича ,престрастен е към тази кола.....направо ще умре като разбере ,че е класиран в "любими женски коли"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
neli ( преди 11 години )