За дома

Трикове за бързо почистване на дома

Блясък и свежест

14.05.2013г. / 14 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Пролетното почистване все още продължава, а при някои дори не е започвало. Скъпоструващите препарати за почистване и упоритите петна ни държат на разстояние от домакинската работа. Няколко хитрини, които отнемат само няколко минути, ще помогнат да почистим и освежим дома си, а мебелите ще станат като нови. Забравете за препаратите за почистване, всичко, което ви трябва, се намира в хладилника ви.

Олио и лимонов сок ще придадат блясък на дървените мебели. Смесете сок от лимон с няколко капки олио и разтъркайте с парцал.

Край на листните въшки по вашите растения. На памучен тампон сипете малко водка и избършете саксията отвън и по ръбчетата й. След това с леко потупване нанесете и върху листенцата. Водката ще държи на разстояние малките буболечки.

Свързани статии

Как да почистим приборите и съдовете от месинг? Необходим ви е кетчуп. На памучен парцал поставете малко количество кетчуп и разтъркайте върху потъмнелите места. Оставете да подейства няколко минути и изплакнете.

Белият теракот в банята ще блесне с помощта на сода. Направете смес от сода с малко вода. Нанесете върху плочките и търкайте с малка четка. Оставете за няколко минути и изплакнете. Петната от варовик вече ги няма.

Ако преди минути на килима ви се е появило петно от червено вино, лесно ще го премахнете с помощта на сол. Поръсете петното със солта и оставете за няколко минути. Изплакнете със студена вода, ако е необходимо повторете.

Ако в дома си имате мебели с метални части – крака на маса, парапет на стълби и други и са надраскани, пастата за зъби ще заличи драскотините. Нанесете малко количество от пастата и разтъркайте, след което избършете с чист парцал.

Градинските плетени мебели са красиви, но и много крехки. За да увеличите здравината им и да ги предпазите от пречупване ще ви е необходимо олио или зехтин. Нанесете върху парче плат и разтъркайте мебелите. Излишното количество мазнина премахнете с чист парцал. Освен че ще ги заздрави, това ще им придаде и блясък.

Сода и лимон почистват много добре миялната машина. Разрежете лимона наполовина и посипете с малко сода. Разтъркайте мръсните участъци и забършете с чиста кърпа.

Снимка: Sxc.hu

Коментирай