За дома

Интересна декорация върху свещи

Красиво и оригинално решение

05.06.2013г. / 16 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Свещите са част от декорацията на почти всеки дом. В различна форма, размер, цветове или аромат, те носят стил, уют, топлина на нас и гостите, които посрещаме. Присъстват на празниците ни и в романтични моменти с любимите хора.

Свързани статии

Тази лесна декорация, която можете сами да направите, ще превърне обикновените свещи в нещо красиво, с което ще впечатлите вашите гости, а са добра идея и за подарък, с който да изненадате приятно някого.

Това, което ви трябва е:

  • Свещ с по-широк диаметър
  • Цитрусови плодове
  • Лепило за свещи

Нарежете цитрусовите плодове на колелца, които да са с дебелина около два милиметра. Преди да ги декорирате върху свещта, ще трябва да ги изсушите. Това може да направите като ги поставите върху вестник и на слънчева светлина за няколко дни.

А може да поставите колелцата плодове върху скарата на фурната и да я включите на най- ниските градуси. Наблюдавайте ги. Щом забележите, че влагата от тях се е изпарила, значи вече са готови.

Нарежете портокал, грейпфрут, лимон, лайм – каквото ви харесва.

Вземете вече изсъхналите парченца плодове, нанесете върху тях лепило за свещи. Леко ги притиснете към повърхността на свещта и задръжте. Когато залепите всички колелца, за по- голям ефект може да завържете около тях панделка или конопено въженце.

Коментирай