За дома

Мравките – как да ги елиминираме

Те идват внезапно и забравят да си тръгнат

04.07.2013г. / 14 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Те са малки, нанасят се в дома ни внезапно и също като хлебарките е мъчително да ги накараме да си тръгнат. Мравките! Мило ни е да ги гледаме как усилено работят, но само по образователните телевизионни канали.

Свързани статии

Те наистина могат да ни накарат да не харесваме пролетта и лятото. Когато имаме домашни любимци и деца в семейството, използването на различни средства за тяхното премахване може да се окаже рисковано. Затова има няколко алтернативни метода, които биха помогнали мравките да не се отбиват повече в дома ни.

Лимонов сок и лимонови кори

Направете си лимонов сок и с помощта на пулверизатор напръскайте первазите, предверията и гнездата на мравките. Може да поставите и лимонови корички.

Някои домакини споделят и ползата от канела на прах. Просто поръсете на местата, от които влизат. Някои използват и канелено масло, а други добавят и малко карамфил. Мравките ги няма, а домът ухае приятно.

Нанесете по первазите и предверията ментово етерично масло. Това ще ги държи на разстояние.

Боракс и захар

Направете паста от захар, вода и боракс. Боракс е натриева сол, използвана в стъкларската промишленост, медицината, керамиката и други. Когато мравката дойде и си вземе от пастата, тя ще я занесе в гнездото при останалите мравки.

Оцет

Напръскайте с него местата, откъдето се промъкват мравките. Може да добавяте оцет и към препарата за миене на под, а ако откриете гнездата им, там също напръскайте оцет.

Коментирай