За дома

Да ароматизираме дома с помощта на етерични масла

Маслото от лавандула има релаксиращо действие

16.07.2013г. / 15 46ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Ароматът в дома ни може да подобри атмосферата и настроението ни. Да ни накара да отпуснем сетивата след напрегнатия ден, а гостите, които посрещаме, да се чувстват приятно. Има много различни идеи, с помощта на които да поканите приятните аромати в дома си. Ароматни свещи, ароматни лампи, парфюми, които впръскват аромат през определен период от време и други.

Свързани статии

Пазарът предлага богатство от етерични масла, които са подходящи за тази цел. Как да изберете подходящия аромат? Всеки има своя магия. Ето как действат някои от тях.

  • Ванилия – афродизиак
  • Лавандула – балансира, релаксира, ободрява, укрепва нервите
  • Роза – афродизиак, успокоява
  • Канела – стимулира сетивата
  • Жасмин – освобождава напрежението и повишава настроението
  • Евкалипт – има антисептично, освежаващо действие

Използвайте тези масла според вашите предпочитания. Добавете ги към ароматна лампа. Друга интересна идея е да вземете сухи цветя за декорация ( продават се в малки пакетчета), да ги поставите в красив съд и да капнете върху тях няколко капки от любимото масло.

Ще бъде красиво и ароматно. Някои дами почистват дървените мебели, като върху кърпата за бърсане на прах предварително са капнали няколко капки ароматно масло.

Лимонени и портокалови корички киснати в етерично масло, също ще дадат свеж въздух на дома ви.

Бъдете внимателни с употребата на маслата. Необходими са няколко капки от тях за постигане на интензивен аромат. Винаги поглеждайте състава, ако сте алергични, първо се консултирайте с лекар.

Коментирай