За дома

Лед, който не се топи и не разрежда

Възможно ли е?

08.08.2013г. / 15 00ч.
Вергиния Генова
Снимка: Вергиния Генова

Снимка: Вергиния Генова

Разбира се, че е възможно – в днешно време всичко е възможно.  И да не повярваш – даже се и продава, че и евтино.

Оказва се, че е възможно хем уискито да ти е ледено, хем да не ти е разредено. Купуваш си ледчета за многократна употреба – силиконови /пластмасови/ формички, пълни с вода.  Водата замръзва вътре във формичката, която според мен е изработена от някакъв  вид пластмаса. След като се извади извън фризера се разтопява, охлажда и постепенно съответната течност във формичката достига температурата на околната среда. В случая околната среда е коктейла, уискито или минералната вода.

А за масаж на лицето тези кубчета са идеални, защото не се разтичат.

Свързани статии

При следващата статийка за ледчета, непременно трябва да ви задам една гатанка, но това ще трябва да е другата седмица най-рано, да не досаждаме само с лед и ледени коктейли…

След като сте използвали кубчетата ги измивате и може да ги сложите отново във фризера. Така си имате лед за многократна употреба.

Както се казва – малко ум, но навреме да ти дойде. Единствено защитниците на здравословния начин на живот могат да кажат – ужас, пластмасата е вредна. Е, по дефолт може и да е вредна, но трябва да се проучи какво се променя при минусови температури, какво при многократна употреба и след колко използване дава съответните резултати, както и какви изпитания са правени преди продуктът да се вкара в употреба.

Но така или иначе тези, които най-много скачат против каквото и да е, според моите наблюдения, най-малко разбират от съответното. Но пък са идеални просто да им подхвърлиш муха, кокалче, идейка и после да седиш и да гледаш от страни – не ти трябват нито черни пиари, нито вуду магии… съсипват като термити.

Въпреки че пък от друга страна, като се замисли човек – всеки вече поне по веднъж е чул, че например колата се прави от червеи, мобилните телефони са вредни и вероятно е възможно пластмасата да е канцерогенна и въпреки това малцина са тези, които се отказват да ползват благините на цивилизацията.

Това е положението – както ви се харесва.

Важно е, обаче, да има лед в коктейла!

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Галя ( преди 10 години )
Добър ден!Много са интересни и искам да си взема, но не ги намирам в online сайтовете.Искам да попитам от къде може да бъдат закупени!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар