За дома

Как да напомним на любимия, че парфюмът ни е свършил?

С романтична вечеря на свещи и още нещо

02.09.2013г. / 10 20ч.
Вергиния Генова
Снимка: Вергиния Генова

Снимка: Вергиния Генова

Още малко време ни остана да пишем за мидички, рапанчета, морски пясък и слънце. А топлолюбивите същества ще въздишат по лятото цяла зима.

Ето една много семпла идея как да въздишате над чаша бяло вино и морски деликатеси по-затрогващо. А и елегантен начин да напомните на любимия, че трябва да ви подари нов парфюм, защото старият вече ви е свършил.

Свързани статии

Много лесно може да си направите такива свещници.

Необходими са ви:
една щипка желание
една шепа миди
една шепа морски пясък
малко лепило
шишенца от парфюм, капачки от крем
свещи – почти щях да ги забравя, а са най-важния елемент. за случая подходящи са тънки и дълги.
и какво – пистолет със силикон. Да ми плащаха определено щях да забогатея от повтаряне на определени думи. Ама което върши работа, върши.

Ако имате навика да се пръскате от няколко шишенца парфюм и да оставяте на дъното по няколко капки, без съмнение в един момент ще имате богата колекция празни шишета. Ако такъв е навика и на другите членове в семейството направо сте се заринали с амбалаж.

А сега да не си кривим душата, някои производители на парфюми много се стараят и по отношение на дизайна на шишенцата. И по случая, за да им се възхитите още веднъж може да им дадете още един шанс да ви порадват, като украсите с тях романтичната или не чак толкова романтична вечеря.

Вземате празното шишенце от парфюм, махате капачката и дозаторчето. Вземате малки свещи или по-големите ги разрязвате. Издълбавате малка дупчица, за да се закрепят по-добре и залепвате свещта със силикон на мястото на дозатора.

Преди това сте украсили шишенцата с пясък, миди, охлювчета – каквото сте си събрали от плажа. Вместо шишенца може да използвате и други подходящи кутийки от крем или каквото ви е свършило наскоро. Ако са много леки и има опасност свещта да се катурне – напълнете ги с миди или пясък.

Просто сме на морска вълна, същата идея може да използвате и по Коледа, но с коледни аксесоари. По Великден с великденски, на св. Валентин със сърчица. И така винаги ще си имате тематични свещи, без да трупате ненужни свещници.

Според мен е прекрасна идея и за рожден ден. Върху любимите парфюми да сложите свещички с годините или фойерверки. А подаръкът да бъде нови парфюми, пак от любимите.

Коментирай