За дома

Цветът на чаршафите ни помага в живота

Всички скептици се засмяха – хаха

19.09.2013г. / 14 20ч.
Аз жената
Снимка: Shc.hu

Снимка: Shc.hu

Чаршафите вече станаха като бельото – толкова различни видове, толкова много цветове и материи, че искаш всеки ден да спиш в различни. Разбира се, ако имаш време да мислиш в какви чаршафи спиш и защо точно такива си избрал, а не слагаш първите ти попаднали от шкафа.

Свързани статии

Но за истинските ценители ще кажем, че според фъншуй е добре да използвате цветовете на основните пет елемента, а именно:

черно (вода)

бяло (метал)

зелено (дърво)

червено (огън)

жълто (земя).

Наричани са още петте истински цвята.

Тези цветове са най-близко до природната хармония и ако изберете някой от тях, ще черпите от положителната енергия и силата на тези елементи.
Например, ако искате да привлечете повече богатство, жизненост и сила, сложете червени чаршафи.

Ако искате да се заредите с енергия и увереност – зелени чаршафи.
Може да комбинирате бяло и черно, зелено и жълто и сами да прецените ефекта от цветовете.

Българите като цяло сме скептични към този вид учения и не смятаме, че цветотерапията има някакъв ефект върху психиката ни. Не сте ли се питали защо боядисват стените на обществените сгради в толкова ужасни цветове – примерно на училищата?

Може би и те според фъншуй боядисват в зелено, за да може учениците да са спокойни, но от зелено до зелено има толкова нюанси – как винаги успяват да боядисат в най-ужасния. Или пък сме толкова предубедени, че когато видим въпросния цвят в училище или болница винаги го определяме като отвратителен и не толкова, ако видим същия цвят в луксозен офис.

Повечето хора обаче не размишляват над такива дилеми, ами си спят в каквито чаршафи имат и не виждат връзка между боята на стените, чаршафите, настроението и богатството им. Може и да са прави. Интересно какво мислите вие?

Автор: Вергиния Генова

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Банко Пиронков ( преди 10 години )
Няма такива указания за чаршафите във Фън Шуй.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар