Есента действа меланхолично на някои хора. Липсват им красивите цветове на лятото, уханието на цветята, слънцето. Но есента също може да ви донесе положителни емоции и много цветове, стига да знаете кои есенни растения да засадите в градината или да поставите в дома в саксия.

Ето някои от тях. Красиви, в ярки цветове и не са капризни за отглеждане.

Хибискус

Големи, красиви цветове в лилаво, бяло, жълто, червено. Този храст е подходящ както за отглеждане в градина, така и в стайни условия. Обича слънчевата светлина и може да му се радвате до късна есен. Обича влажната почва и е добре често да пръскате листата му.

Мак

Красиво цвете, което може да вирее самостоятелно или сред други. Обича влажната почва, слънчевата светлина и може да му се радвате от юни месец до началото на октомври. Размножава се чрез семенца. Трябва да поддържате почвата около него чиста от плевели.

Хризантема

Красиво растение, което цъфти през цялата година. Има изключително трайни цветове. Обича влажните почви. След цъфтежа е добре да подрежете клонките му. Обича хладните температури, слънчевата светлина, но не и пряката.

Още по темата

Далия

Растение, което може да откриете в разнообразни и ярки цветове. Обича водата, светлината и слънцето. Цъфти от август до октомври. Независимо дали ще я отглеждате в саксия или в градина, добре е да подкрепяте стъблата й с пръчка.


Ехинацея

Тази билка с наситенолилави листенца не само, че е полезна за здравето, но и привлича пеперудите. Можете да им се радвате не само през пролетта и лятото, дори и есенно време може да се отбият в градината ви.

Стъблата на растението са високи около 60 см и могат да достигнат и метър. Обича слънцето, но може да вирее и на сенчести места. След като спре да цъфти трябва да подрежете растението почти до почвата.

Снимка: Sxc.hu