За дома

Нестандартни начини за употреба на миялната машина

Не сте предполагали!

30.12.2013г. / 17 10ч.
Илияна Николова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

Миялната машина може да се използва и за почистване на неща, за които не ви е хрумвало! Дори да не ви се вярва, това е факт. Ето няколко нестандартни предложения за използване на миялната машина, но се уверете, че за следващото ползване за измиване на съдове, ще я почистите старателно!

  • Гъби за миене – в миялната машина се изпират до искрящо чисто!
  • Четки за грим – добре е четките да се почистват от време на време, тъй като в тях се задържат микроби, които могат да ви причинят различни проблеми. В миялната машина е сигурно, че тези бактериални замърсявания ще бъдат отстранени!
  • Филтри за климатици – не вярвате, но е факт! Всички знаем колко трудно се поддържат чисти филтрите и колко трудно е изпирането им. А и непрестанното купуване на нови е доста скъпо.
  • Сапунерки и поставки за четки за зъби – ако ги пуснете в миялната резултатът ще ви впечатли изключително много. Знаете как на дъното на тези поставки се образува противна луга, която след време почернява. Това е гнездо на микроби, което се почиства най-добре със силна струя и висока температура.
  • Обувки – някои хора използват пералнята за почистване на обувки, но и съдомиялната е също толкова успешна в това отношение. Е, не е особено препоръчително, щом после ще я използвате за миене на съдове! Но някои я използват и за това.
  • Капаци на кошчета за отпадъци – отлаганията по капаците лесно се изчистват със силната струя в миялната.
  • Детски играчки – край на микробите и прахта по играчките! Можете да сте сигурни, че силната температура е убила всички тях!

Най-добре е да оставяте всички изброени предмети на най-горния рафт на миялната машина. Така ще избегнете повреждане и разкъсване.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )
по голяма глупост не бях чела :( а тези млади домакини които ще ви послушат да сложат в миялната - четката за коса , обувките ,капака на коша за отпадъци - всичко бъка с бактерии ,и после и съдовете за храна :(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар