За дома

Как да освободим добрата енергия у дома?

И да направим обстановката по-балансирана

11.02.2014г. / 12 50ч.
Илияна Николова
Снимка: architectureartdesigns.com

Снимка: architectureartdesigns.com

За да създадете спокойна и уравновесена обстановка в дома си са необходими няколко малки, но ефективни стъпки. Промяната, която ще ви донесат те, ще се отрази благоприятно върху енергията в дома и ще накара членовете на семейството да се чувстват по-комфортно вкъщи.

Като начало – разчистете всичко, от което нямате нужда!

То само задръства енергията и пречи на здравословното прекарване на времето у дома. Също така махнете всичко, което ви причинява лоши мисли, навява тъжни спомени или повишава нивата на стрес.

Пребоядисайте в свежи цветове дневната


Там прекарвате най-много време със семейството си! Можете да нарисувате ръчно акцент върху стената с акварелни бои, ако не искате да сменяте изцяло цвета на помещението. Важното тук е да внесете промяна, която ще направи дома ви по-спокоен и приятен.

Освободете повече място


Важно е енергията да преминава свободно през помещенията. Ще забележите колко по-лесно ще релаксирате у дома, ако жилището ви не е задръстено от излишни предмети и мебели.

Свързани статии

Внесете стайни растения


Нека природата влезе в дома ви! Ако завесите ви са тъмни – сменете ги с прозирни или ги отдръпнете. Нека светлината влезе в дома ви. Растенията спомагат за пречистване на лошата енергия от дома, носят живот и кислород!

Балансирайте декорацията


Съчетаването на мебелите, аксесоарите и декорациите е много важно за домашния уют. Ако обожавате стъклената си масичка за кафе, която изглежда малко „хладна“, комбинирайте я с нещо по-уютно, например плюшен, пухкав диван или кувертюра за диван. По-меките елементи ще внесат комфорт, а по-студените – стабилност и сигурност.

Снимки: sxc.hu; architectureartdesigns.com

Коментирай