За дома

6 хитри употреби на лака за нокти

Поправете надрасканите обувки

16.04.2015г. / 14 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Червен, с брокати, в лилави нюанси и т. н. Лакът за нокти е един от любимите аксесоари на дамите. Освен че прави маникюра ни красив, той има много практични приложения. Вижте някои от тях.

Предотвратете потъмняването на бижутата. Сребърните и златни бижута с времето губят своя блясък. Но с помощта на оцет и сода за хляб отново може да възвърнем техния блясък. За съжаление този ефект трудно може да бъде постигнат при бижутата, изработени от неблагороден метал. За да спрете окисляването на метала и те да не потъмнеят, нанесете върху тях 1 или 2 слоя безцветен лак за нокти.

Вдяването на конец понякога може да бъде доста досадно и да отнеме време. Нанесете малко количество лак за нокти върху единия край на конеца, изчакайте да изсъхне няколко секунди и вече може да го вденете.

Бижутата с камъчета са красиви. Понякога се случва някое от кристалчетата да падне и бижуто ни се нуждае от поправка, за да можем отново да го носим. Когато закупите аксесоар с много блясък, нанесете върху камъчетата фин слой безцветен лак. Това ще предотврати падането им.

Колко ключа имате на връзката си за ключове? Голяма част от тях са почти еднакви. За да ги различавате по-лесно, боядисайте всеки ключ (там, където се хваща) с различен цвят лак. Така ще станат и по-красиви.

Свързани статии

Никоя дама не харесва бримките по чорапите и чорапогащниците. В тези критични моменти е добре да имате лак за нокти. Нанесете малко количество от него върху бримката, за да не стане по-голяма.

Лакът за нокти може да бъде добро решение и при драскотините на обувките. Изберете подходящ цвят и нанесете съвсем малко количество за проба. Ако ефектът е добър, а дефектът поправен, може да продължите да работите с лака за нокти.

Коментирай