За дома

5 трика за премахване на жълтите петна от белите дрехи

Те ще ви избавят от жълтите петна

30.09.2014г. / 14 30ч.
Михаела Лазарова
снимка: thinkstock

снимка: thinkstock

Белите дрехи са красиви до момента, в който не се появят неприятните жълти петна в областта на мишниците. Въпреки че използваме качествени перилни препарати, невинаги успяваме да ги отстраним, а постоянното третиране на материята с белина може да скъси живота на дрехата.

Затова споделяме няколко бързи и натурални трика, които ще ви избавят от жълтите петна.

Лимонов сок

Лимоновият сок е един от най-ефикасните методи за премахване на жълти петна. Трябва ви пресен лимонов сок, който да разредите с малко вода. С получената смес намокрете добре петната и леко разтъркайте. Оставете да действа 15-20 минути и след това изперете дрехата както обикновено.

Аспирин

Трябват ви няколко таблетки аспирин и малко вода. Направете гладка смес, намокрете предварително петната с вода, а след това поставете пастата. Съвсем леко разтъркайте и оставете да действа половин или един час. След това може да изперете дрехата както обикновено.

Сода за хляб

Содата е старо избелващо средство, с което не само постигате по-бяла усмивка, но може да премахнете жълтите петна от белите дрехи. Направете паста от сода за хляб и вода. Намокрете предварително петната с вода и поставете пастата от сода. Оставете да действа около час и след това изперете. Този трик е ефикасен и при премахването на петна от текстилните бели обувки или гуменки.

Свързани статии

Бял оцет

Директно върху петното нанесете от оцета и оставете да действа няколко минути, а след това изперете дрехата както обикновено.

Сол

Солта премахва не само жълтите петна от белите дрехи, които са се получили в следствие на изпотяването и дезодоранта, но и петната от червено вино. Направете каша от сол и вода и нанесете върху петното за около 20-30 минути, а след това изперете дрехата както обикновено.

Коментирай