За дома

За какво може да използвате формичките за лед?

Замразете бебешките пюрета

29.05.2015г. / 17 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В летните дни се нуждаем от свежи напитки, които да бъдат добре охладени. В тях винаги добавяме и няколко бучки лед за още повече свежест. Ето защо във фризера винаги трябва да имаме предварително заредени формички за лед.

Днес ще ви предложим още няколко практични употреби на формичките, които ще улеснят ежедневието ви.

Замразете плодови сокове. Децата трябва да консумират всеки ден чаша пресен плодов сок. За да спестите време, направете по-голямо количество от любимия вкус и го замразете във формички за лед.

Колко често изхвърляте връзките с пресни билки, които така и не сте употребили за кулинарни цели? Вместо това, нарежете ги, добавете към тях малко количество вода и ги замразете във формички за лед.

През зимните месеци е трудно да намерим свежи подправки, които да обогатят вкуса на нашите ястия и салати. Ето защо предварителната подготовка е много важна. Купете свежи билки и ги нарежете на ситно. Сложете ги във формички за лед, а към тях добавете от любимия зехтин. Покрийте с домакинско фолио и замразете във фризера.

Почти винаги в чекмеджетата на бюрото цари пълен хаос и навсякъде в тях има разпилени кламери, както и други дребни предмети. Организирайте ги, като съберете тези малки принадлежности във формичка за лед.

Свързани статии

Всяка дама има своята невероятна колекция от пръстени и обици. И тук формичките за лед могат да помогнат в подреждането на бижутата. Не забравяйте, че предварително бихте могли да декорирате формичката, за да бъде наистина красива.

В повечето рецепти за вкусни гозби в съставките се включва и кубче бульон. Сварете предварително бульон по ваш вкус и го замразете във формички за лед. Този трик е подходящ и за бебешките пюрета и супички.

Снимка: istock

Коментирай