За дома

Ритуали за прочистване на негативна енергия от дома

Как да направите енергията положителна

14.06.2022г. / 10 49ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Пречистването на енергията е много важно за хармонията в дома, за благоденствието на семейството, против уроки, за повече щастие и просперитет. Древните народи по цял свят имат свои ритуали за пречистване на пространството и за прогонване на зли демони, лоши очи и негативна енергия.

Например в древна Япония ритуалите за пречистване, наречени харае, са обичайни и днес. Преди да влязат в шинтоистки храм, вярващите и посетителите трябва да се почистят с вода на вратата на храма – ритуал, който вдъхновява пречистването на енергия в дома.

Съществуват много ритуали за пречистване на енергията и против уроки по цял свят. Ето някои от тях.

Ритуал с Пало Санто

Пало Санто или „дървото на светците“ е било използвано от векове в различни целебни и пречистващи церемонии в древната империя на инките в Южна Америка. Основната роля на паленето на клечки пало санто и ритуалното им изгаряне, има за цел главно да пречисти пространството. Интересното е, че поради свещената си природа, Пало Санто може да се бере само от дървета, които са загинали по естествени причини, а не са отсечени.

Как да използвате Пало Санто?

Запалете пръчка Пало Санто в керамична чиния и оставете дървото да гори една минута. Издухайте пламъка и оставете дима да се носи през зоните, които искате да прочистите. Движете се заедно с тлеещия пушек от свещеното дърво. Позволете на дима да се разнесе из стаята или жилището. С благодарност можете да помолите духовете за защита и благословия.

Ритуал със сол

Солта е символ на чистотата в природата. Тя се използва от векове в шинтоистката традиция за пречистване. Японската практика за пречистване на пространството мори-шио представлява разполагане на малки купички сол или купчинки от сол в ъглите на стаята или до вратата, за да се премахне негативната енергия.

Поставете малка купчинка сол пред входната врата. Така при влизане в дома ще се освободите от негативната енергия и няма да ѝ позволите да влезе в дома ви. Поръсете по една щипка сол в купичка и поставете във всеки ъгъл на стаите в жилището. Така енергията ще се пречиства постоянно, докато протича през помещенията.

Тамян

Тамянът е добре познат у нас. Прекадяването на пространството в дома с тамян е ритуал, който обикновено правим по празници. Вярва се, че прекадяването на дома с тамян има пречистващи и целебни сили, че носи щастие, просперитет и прочиства дома от демони. Тамянът има много мощни антибактериални свойства, което допълнително пречиства въздуха в дома.

Етерични масла

Етеричните масла са благоуханно средство да пречистите енергията в дома. Можете да използвате дифузер или солна лампа, с които да разпръснете аромат.

Камертон

Звукът и съзвучията на множество тонове се използват за лечебни сили от хилядолетия. Има данни, че още най-ранните цивилизации са използвали музиката и звуковете от различни пособия и инструменти, за да пречистват енергията и да извършват ритуали.

Камертонът е един прекрасен инструмент, с помощта на който може да се пречисти енергията в пространството. Фините му вибрации се носят във въздуха и предизвикват пречистващи вълни. Почуквайте камертона в някакъв кристал и оставете звука да се носи около вас.

Коментирай