За дома

Храни, с които може да почистите дома

Ориз и орехи

18.01.2016г. / 16 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В мисията почистване на дома имаме много верни съюзници, които могат да ни помогнат да премахнем нежеланото замърсяване и да добавим повече блясък. Скъпо струващите препарати са ефикасни, но понякога могат да предизвикат появата на алергии или да имат неприятен мирис.

От друга страна кухнята ни изобилства от продукти, които имат мощна почистваща сила, като содата за хляб, солта, оцетът. Вижте още няколко добри предложения, с които да замените стандартните почистващи препарати.

Лимони

Цитрусовите плодове са чудесен обезмаслител. Освен това с тяхна помощ може да премахнете мръсотията от микровълновата фурна, неприятната миризма от дъските за рязане, петната от спалното бельо и да направите месинга в банята да блести, като след професионално почистване.

Ориз

В дома ни и някои от предметите за декорация, понякога има труднодостъпни места, които е трудно да почистим, като тези във вазите за цветя. Тях лесно може да почистите като смесите малко количество неварен ориз с топла вода и веро за миене на чинии. След това разтъркайте добре с гъбата и зрънцата ориз ще свършат всичко сами.

Кетчуп

Свикнали сме да ползваме кетчуп за овкусяване на любимите ни храни. Но пикантният сос е чудесно почистващо средство за месингови и медни предмети, стъклени повърхности и златни бижута. Само разтъркайте от него върху повърхността с помощта на суха кърпа и след това изплакнете.

Орехи

Драскотините върху дървените повърхности определено загрозяват тяхната красота. За да заличите пораженията, натрийте върху драскотините орехови ядки.

Свързани статии

Лимонтозу и кола

Лимонтозуто обикновено го слагаме в сладка и конфитюри, но разтворено във вода, то може да премахва мазни петна от материи. Също така успешно премахва ръждата, точно като любимата ви напитка – кола.

Утайка от кафе

Не изхвърляйте утайката от кафе. С нея може да премахнете неприятната миризма от хладилника или да почистите мазни повърхности.

Снимка: istock

Коментирай