За дома

Бърз и евтин трик за почистване на матрак

Трябват ви само 2 съставки

26.02.2016г. / 13 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Едно от най-мръсните места в дома и спалнята е матракът. Частиците мъртва кожа, прах, косми, са причина с течение на времето той не само да загуби своя свеж цвят, но и да придобие неприятна миризма. Матракът трябва да се почиства, също като всяко друго нещо в дома.

Ако не разполагате със специална прахосмукачка, която може да почиства текстилни материи или ви е трудно да се доверите на фирми, които биха могли да почистят спалнята ви, следващият трик е за вас. Той е евтин, бърз и с него ще възвърнете свежестта.

Всичко, което ще ви трябва е сода за хляб, няколко капки етерично масло по ваш избор и прахосмукачка. В купичка сложете няколко супени лъжици сода и към нея добавете малко количество етерично масло, колкото да я ароматизира. Разбъркайте добре и поръсете матрака.

Свързани статии

В зависимост от степента на замърсяване на матрака, содата трябва да действа между 15 минути до един час. Содата има способността да абсорбира влагата и неприятната миризма.

След като мине необходимото време, почистете старателно матрака с прахосмукачка. Ако е необходимо правете този трик 1-2 пъти седмично до пълно освежаване на матрака.

Снимка: istock

Коментирай