За дома

Свещници от плодове

27.12.2006г. / 15 48ч.
Вергиния Генова
Свещници от плодове

Навсякъде по магазините може да намерите различни варианти на Коледни свещници, от евтини до наистина луксозни и скъпи. Но ако сте решили тази година да бъде по своему уникална и посветена на естествените материали, то имате много възможности. Докато похапвате плодове може да измайсторите и нещо красиво.
Например издълбайте ябълка, полейте издълбаното с лимонов сок, за да не покафенява вашия импровизиран свещник, поставете малка свещичка и я запалете.
По същия начин може да направите свещници от корите на лимон, грейпфрут, портокал. Издълбавате вътрешността и свещникът очаква своята свещ. Използвайте десертни ножове или ножица, за да направите вашите свещници с къдрави стени или пък на дупки. По изкусните може да изрежат дори звездички.
Разбира се от кокосов орех може да направите чудесен свещник, става още по-празничен, ако външната стена я намажете с лепило и посипете със златен или сребърен прашец. Може да експериментирате и с други подходящи според вас плодове. Ако не станат за свещник със сигурност ще се превърнат в празнична плодова салата.

Коментирай
Здраве и красота