За дома

Естествена красота – чувствена любов

09.02.2007г. / 09 49ч.
Вергиния Генова
Естествена красота – чувствена любов

Ако вие и вашият любим сте почитатели на естествената красота, то може да сътворите семпла украса за св. Валентин от естествени цветя. Ако знаете, че той не харесва яркото червило и силния грим, не му допадат лъскавите панделки и блестящите сърчица, не рискувайте да създадете отблъскваща св. Валентинска атмосфера, от която вместо на романтика, ще му лъха на кич и ще развали усещането за единение и единомислие. Ако сте сантиментална натура и пазите изсушени любовните послания от любимия, може да му го покажете по оригинален начин. Така хем ще му подарите своето любовно обяснение – всичко, което ти ми даряваш ме радва и го пазя като нещо скъпо за сърцето си, хем ще му придадете нова форма – все пак не може да пазите изсушените рози вечно. Ако вземете мека цветарска гъба и я изрежете във формата на сърце, може да набодете в нея сухите цветя, да ги аранжирате с подходяща панделка и да ги поставите на масата до шоколадовите бонбони или да ги окачите на стената. Ако не можете да намерите такава гъба, за сухите цветя, експериментирайте със стиропор.
От сухите цветя може да направите и венец във форма на сърце. Като използвате гъвкави клони за основа, които да огънете в желаната форма и върху тях да прикачите снопчета изсушени розички, бял равнец, мащерка или каквито други билки или цветя имате и ви харесват.

Ако напоите гъбата с вода, може да аранжирате и букет от живи цветя във формата на сърце. Разбира се това е и идея за господата, които тайно с тръпка поглеждат насам и се чудят какво ги очаква за празника или пък с див ужас се чудят – какво ли да подаря, че да се представя добре и да не изглеждам смешен? Всъщност истината е, че може да направите всичко или да не направите нищо, но целта е дамата на сърцето ви да има пълната убеденост, че я обичате и ще я обичате винаги. Ако това е което чувствате, бъдете истински и искрени и любовта ви ще бъде забелязана и оценена.

Коментирай