За дома

Как да разширите пространството в килера?

Няколко полезни съвета за складиране на вещи

07.04.2017г. / 12 41ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Дрешникът и килерът са места, на които складираме какво ли не. Там обаче много често цари безпорядък, който ни пречи да откриваме онова, което ни трябва. Освен това в килера и в дрешника често пространството все не ни стига.

Можете да направите някои промени в организирането на пространството, така че да спестите място и да откривате всичко, което ви трябва от първия път.

Дайте си лесен достъп

Разчистете пътя към вещите си. Ако трябва монтирайте плъзгаща се врата хармоника, за да имате по-лесен достъп. Завесите също вършат работа. Не забравяйте да освободите достъпа до шкафовете и чекмеджетата, ако имате такива в килера.

Поставете шкафовете и чекмеджетата на средата

Ако имате килер с по-широки размери е по-добре да поставите шкафовете в средата точно зад вратата. Останалите по-обемни вещи ще разположите около тях, а всички малки вещи вътре в шкафовете. Стелажите вършат също така чудесна работа.

Добавете и висящо пространство

Кой казва, че пространството трябва да е само върху определена площ? Можете да се възползвате от стените и вратите на килера или дрешника. За целта монтирайте висящи етажерки, закачалки или куки, на които да закачите предметите и пособията, които могат да висят.


Свързани статии

Разделете най-горния рафт

Разделете пространството на най-горния рафт, така че да можете да складирате там неща извън сезона, които няма да ви трябват за дълго време. Сред тях са шапки, шалове, ботуши, чанти, обувки за специални случаи.

Преоценете нуждата на някои вещи

Подреждането на килера или дрешника е моментът, в който трябва да прочистите и ненужните си вещи. Разчистете пространството, за да направите място за новите.

Снимки: iStock

Коментирай