За дома

8 начина да освежите кухнята без да правите основен ремонт

Лесно и евтино

31.05.2018г. / 08 06ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Докато правите планове за мечтаната си кухня, времето лети. Невинаги в семейството може да се отдели достатъчен бюджет за цялостно обновление на кухненското оборудване, тъй като е доста скъпо.

Все пак ви се иска да промените нещо, да освежите, да направите кухнята по-удобна и уютна.

Има някои начини да го направите лесно и евтино, докато дойде време за същински ремонт. Вижте какви.

Креативни идеи за спестяване на пространство в кухнята (галерия)

Подменете металните прибори и съдове 

Нямате представа колко освежаващо действа това на кухнята като цяло. Новите и бляскави метални съдове ще ви накарат да се чувствате сякаш сте в нова кухня. Ако не ви се отделят средства за нови, почистете основно старите до блясък.

Боядисайте шкафовете 

Много по-евтино е да пребоядисате и да освежите старите шкафове, ако нямате възможност и време да купувате изцяло ново оборудване. Кухнята ви ще заблести.

Добавете отворени рафтове 

Друга сравнително по-евтина опция за въвеждане на новост в кухнята са отворените рафтове. Те ще ви помогнат да въведете ред за всички кухненски пособия, които ползвате често и ежедневно и които постоянно са разхвърляни извън шкафовете.

Сменете покритието на шкафовете и плотовете

Ако шкафовете ви са дървени, можете да изциклите дървото и да го прелакирате. Това ще даде нов живот на мебелите. Още по-евтин вариант е да ги облепите с фолио. Така ще са и по-лесни за бърсане и чистене.

Грешки в кухнята, които много хора допускат

Добавете локално осветление

За да направите кухнята си по-уютна и с усещане за повече пространство, добавете локално осветление под и около шкафовете. Мивката ви също ще се озари от няколко светлинни спота над нея.

Купете си нов електроуред 

Дори един нов уред прави кухнята по-приятна и удобна. Печката ви е за смяна? Купете нова. Това ще ви даде усещане за обновление.

Боядисайте стените 

Една свежа прясна боя никога не е излишна. В кухнята има изпарения от готвене и наслагвания от мръсотия, които зацапват стените и тавана. Едно боядисване ще освежи кухнята.

Разместете шкафовете 

Едно обикновено разместване, стига да не нарушава хармонията и удобството в кухнята, е винаги добре дошло.

Коментирай