Великден наближава, а подготовката за празника вече върви. Погрижили сме се за декорацията на дома, остава да помислим за празничната трапеза и разбира се за боядисването на яйцата, което е и най-забавната част от подготовката.

Как да сварим яйцата за Великден, така че да имаме най-малко поражения и повече здрави яйца за боядисване?

Още по темата

Всяка домакиня има своите трикове. Някои поставят яйцата върху застлан на дъното на тенджерата тензух или кърпа. Други добавят към водата щедро количество сол и оцет или пък слагат яйцата да се варят след като водата вече е завряла.

Днес споделяме с вас още един трик.

Измийте яйцата с хладка вода и ги подредете в тенджера, така че да има малко разстояние между тях, да не се блъскат едно в друго. Сипете студена вода, колкото да ги покрие (около 3 см отгоре им). След това добавете 1 супена лъжица оцет.

Оставете водата да заври и яйцата да кипят около 30 секунди. След това изключете котлона и покрийте тенджерата с капак за около 12 минути. Яйцата трябва да са перфектно сварени, затова продължете с тяхната декорация.

А какви са вашите трикове за варене на великденски яйца? Споделете с нас.

Снимка: Istock