7 храни, които не бива да слагате в хладилник

Губят добрия си вкус

16.07.2021г. / 12 46ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Обичаме да пазаруваме хранителни продукти. С внимание избираме тези, които са ни любими. Държим не само цената да е изгодна, но и да имат добро качество. Знаем ли след този прецизен подбор как да съхраняваме хранителните продукти? Така например доматите, ягодите, плодовете с костилки, хляб, шоколад, не е добре да се слагат в хладилник. Ще се ускори процесът на гниене, а в повечето случаи се губят хубавите им вкусове.

Вижте още няколко любими храни, които не харесват ниските температури.

Чесън

Ако държите чесъна в хладилника, ниските температури може да провокират процес на покълване на скилидките, да загубят от вкусовите си качества и хубава текстура. Чесънът се нуждае от циркулация на въздуха. Поставен в кошница, той може да остане с добро качество месеци наред.

Тайната на перфектно сварената киноа

Патладжани

Патладжаните са чувствителни към ниските температури. Температура под 10 ° C може да увреди текстурата и вкуса им. Хубаво е да се съхраняват при стайна температура и да не са в близост до други плодове и зеленчуци.

Банани

За да бъдат трайни и вкусни, бананите се нуждаят от умерена температура, за да могат да узреят. Поставени в хладилник ще останат за по-дълго време не напълно узрели. Но ако имат кафяви петънца или вече са по-кафяви, студът ще ускори процеса на гниене.

7 неща, които никога да не чистите със сода

Картофи

Картофите имат най-добър вкус, когато се съхраняват на хладно и сухо място. Ниската температура в хладилника ще доведе до разграждане на нишестето, което променя вкусовите качества на картофите и дори може да придобият по-сладък вкус.

Босилек

Не е добра идея да съхранявате тази подправка в хладилника, тъй като може да абсорбира миризмите и да изсъхне твърде бързо. Ето защо се препоръчва да се сложи като букет в чаша вода на стайна температура.

Подправки, които може да засадите и да ползвате при различни неразположения

Стар лук

Поставен в хладилник, старият лук бързо се разваля, става мек, а понякога дори се появява плесен. Лукът също като чесъна се нуждае от известна циркулация на въздуха, затова го съхранявайте на сухо и добре проветриво място.

5-те тайни на здравословната салата

Краставици

Свежите краставици съхранявани в хладилник се развалят изключително бързо. В рамките на няколко часа може да омекнат и да загубят своята свежа хрупкавост. Ставайки меки като гъби, ни се налага да премахнем част от зеленчука и да не го консумираме.

Свързани статии

Авокадо

Обикновено купуваме авокадото, когато е добре узряло и готово за консумация. Но ако се случи да купим неузряло и го съхраняваме в хладилник, това ще забави този процес. Авокадото ще остане вкусно и ще узрее по-бързо, ако се съхранява на сухо и проветриво място.

Снимка: Pexels

Коментирай