За дома

Как да изберем ъглов диван?

08.10.2021г. / 08 32ч.
Аз жената
Как да изберем ъглов диван?

Диванът е една от най-важните мебели във всеки дом! Едва ли има човек, който да не очаква с нетърпение момента, в който ще се прибере у дома след тежък ден и ще се настани удобно на дивана с книга, чаша вино или с любимия човек. Освен място за почивка, диванът лесно може да се превърне и в място за сън при неочаквана поява на гости. Примерите могат да продължават до безброй, но едва ли има нужда да ви убеждаваме.

Ето защо, ако ви предстои покупка на нов или смяна на стария диван, напълно разбираме вашето притеснение и колебание. Докато вие сте ползвали досегашния си модел, на пазара са се появили много нови варианти, функции и производители. В настоящата статия ще ви помогнем да изберете най-доброто за вас и вашето семейство.

Разгледайте предлаганото много добре

Както вече споменахме, често се появяват нови модели и функции. Отделете време да се разходите по шоурумовете или да разгледате онлайн магазините чисто информативно, за да добиете представа. Ще откриете както евтини ъглови дивани, така и по-луксозни, кухненски и холни модели и различни екстри като функция сън и лежанка.

Определете бюджет

Важно е да определите точно каква сума бихте отделили за новата си придобивка. Често различни екстри се таксуват допълнително, затова не забравяйте да попитате дали изборът на дамаска и доставката до дома ви са включени в цената.

Вземете размери

Решете каква част от стаята ще заема вашият ъглов диван за хол. Вземете внимателно размерите и търсете единствено модели, които ще се впишат във вашия дом. Имайте предвид, че много производители и магазини предлагат индивидуална изработка, според желания от вас размер. Макар това да отнема повече време и да оскъпява малко, крайният резултат определено си заслужава!

Дамаската има значение

Не само материалът, от който е изработен диванът, има значение, а и цветовото съчетание и принтовете. Ако стаята е в светли и стилни тонове, заложете на диван със светла дамаска и обратното. Все пак, не желаете той да изглежда като голямо цветно петно в средата на хола ви, нали?

Обмислете необходимите екстри

На първо място, заедно с вземане на размерите, трябва да сте наясно с местата за сядане, които са ви необходими. Освен това, може да изберете ъглов диван с функция сън или с лежанка, в зависимост от нуждите ви. Първият вид позволява разтягане и бързо се превръща в удобна и функционална спалня, на която може да настаните неочакваните гости. Ъгловите дивани с лежанка са Г-образни и предоставят място да полегнете, докато гледате телевизия или четете любимата си книга. Може и да подложите на съмнение тези функции, и да търсите класически триместен диван, но ви уверяваме, че функционалните модели също се изработват от висококачествена дървесина, съчетана с издръжливи метални елементи, за да ви осигурят удобство и дълготрайност.

В заключение експертите от Мебелна палата Лазур ви съветват да проучите потребителските мнения за ъглови дивани както сред своите познати, така и онлайн в различни форуми. Намерете човек, който използва избрания от вас модел от дълго време и го попитайте за степента на износване и издръжливостта.

Спазвайки горепосочените стъпки, с лекота ще откриете перфектния за вас и вашето семейство диван, без да правите компромис с почивката си!

Коментирай