За дома

13 употреби на пастата за зъби

Няколко добри идеи за по-чист дом

03.02.2022г. / 15 51ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Един от продуктите, който използваме всеки ден за добра устна хигиена е пастата за зъби. Избираме я според нуждите си, вкусовете си. Но знаете ли, че с една най-обикновена паста за зъби, можете да почистите много неща в дома си и не само. Вижте 13 идеи как може да ви бъде полезна пастата за зъби.

За почистване на фаровете на автомобила. Нанесете паста за зъби върху гъба и изтъркайте фаровете, след което избършете добре с мокра кърпа.

Лесно може да отстраните петна по килима, дрехите и мебелите от мастило, трева и грим.

Премахва с лекота флумастри, пастели. Децата обичат да рисуват по мебелите, хладилника. Тук пастата за зъби също помага за премахването на техните рисунки.

5 грешки, които правят хавлиените кърпи вехти и смачкани

Ако имаме сребърни прибори или бижута, които искате да лъснете, натъркайте ги с паста за зъби. Оставете да действа няколко часа и след това изплакнете добре и подсушете.

Когато готвите с лук, чесън, риба, ръцете ви лесно могат да поемат от миризмите на тези храни. Натъркайте ги с паста за зъби и изплакнете обилно. Това ще премахне миризмата.

Растения, които прочистват въздуха вкъщи

Ако ползвате пластмасово или стъклено шише за напитки (или пластмасови кутии за храна), които носите със себе си през деня, може да го накиснете с малко паста за зъби. Така ще се елиминират неприятните миризми.

Повечето гуменки и спортни обувки имат бели подметки, които лесно се зацапват. Почистете ги лесно с помощта на паста за зъби.

Появата на пъпки и херпес никога не е приятна и обикновено е неочаквана. Намажете ги с малко паста за зъби и оставете да действа в продължение на няколко часа. Не използвайте, ако кожата ви е много чувствителна.

Храни, които не е добре да готвите в мултикукър

Уплътненията на вратата на хладилника събират мръсотия, която понякога е трудна за почистване. Трябват ви стара четка за зъби и паста. Разтъркайте и забършете.

Смесителите в банята и кухнята могат да бъдат винаги лъскави и красиви, ако ги почиствате с паста за зъби.

Свързани статии

Ако в банята имате душ кабина, знаете колко бързо се натрупва по нея мръсотия. Използвайте влажна гъба с малко количество паста за зъби, след това изплакнете обилно със студена вода.

Хромираните домакински уреди са красиви, но лесно стават на петна. С помощта на гъба ги натъркайте леко с паста за зъби. След това с няколко избърсвания само с вода отстранете пастата и за финал забършете със суха кърпа. Ще заблестят като нови.

Почистете пластмасовите градински мебели като към паста за зъби добавите малко количество вода. Натъркайте ги и след това изплакнете обилно.

Коментирай