За дома

Какво означава, ако домът ви е с южно изложение според фъншуй?

Как да подобрите енергията в жилището си

17.02.2022г. / 15 35ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Фъншуй е древното изкуство, изпълнено с мъдрост, което помага да организирате цялото пространство около себе си така, че то да ви носи успех, щастие, просперитет, любов, здраве и благополучие. Всичко това се случва благодарение на добре канализираната енергия чи, която според фъншуй е основата на жизнения поток от сила и енергия навсякъде около нас.

Лесни начини да декорирате дома за късмет според фъншуй

Подредбата на всичко наоколо и в дома ни има голямо значение във фъншуй. Значение има и накъде гледа домът ви. Изложението на жилището оказва влияние върху това как ще протича енергията през дома ви и какво ще ви носи.

Южното изложение на дома има особено положителни вибрации във фъншуй. Ако жилището ви е ориентирано към юг, това традиционно се смята за много благоприятно, защото в северното полукълбо, където се намираме ние, ако домът е ориентиран на юг, това означава, че е изключително добре осветен през по-голямата част от годината. Това в древността е било от голямо значение за плодородието и реколтата, просперитета на семейството, добрата енергия и късмета.

Фъншуй съвети за спалнята за добър сън и повече любов

Дори в съвремието ни имотите с южно изложение са много предпочитани, защото са винаги добре осветени, по-топли и създават повече настроение и уют.

Как да активирате енергията в дома с южно изложение?

Цветовете на огъня и дървото

Елементите огън и дърво са централни във фъншуй философията. Цветовете на огъня – червено, оранжево, жълто, са много важни за поддържане на енергията в дома с южно изложение. Можете да добавите повече огненочервено или оранжево в дома си. Дървото пък е елементът, който стимулира енергията в дома. Добавете дървени елементи, мебели от масивно дърво, картини с дървета, дървени плоскости върху шкафовете. Част от дървесните елементи са и цветовете синьо, зелено, кафяво. Можете да боядисате и входната врата в някой от тези цветове, за да подсилите навлизането на енергията в дома.

Фъншуй съвети за здраве и благополучие

Свързани статии

Подсилете южното изложение с огън

Друг начин да подсилите и канализирате енергията в дома ви, ориентиран на юг, е да включите огнени елементи в жилището. Това означава да декорирате с огнени форми и предмети. Сложете ярки крушки за осветление. Можете да добавите и лампи във формата на истински пламък. Предмети, украшения, декорации във формата на пламъци и огън са добър начин да внесете повече огнена страст в енергията на дома.

Фъншуй растения за любов, късмет, успех, пари

Подсилете енергията с дърво

Използвайте дървения елемент в дома си, като добавите живи растения от дървесни видове, подходящи за домашно отглеждане. Те ще внесат жива енергия в жилището и ще привлекат щастие. Добавете предмети от масивно дърво. Украсете с дървени фигурки на места, които смятате за централни в дома.

Коментирай