За дома

Лесни начини да декорирате дома за късмет според фъншуй

Направете енергията в дома положителна и свободна

16.05.2020г. / 08 01ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Включването на техниките за фъншуй в едно пространство или помещение помагат за подобряване на енергийния поток в дома. По този начин се привличат положителни емоции, успехи, просперитет, късмет и здраве. Целта на фъншуй е в дома да цари пълна хармония, което да подобри енергията не само в жилището, но и в живота на семейството, което го обитава.

За да подобрите енергията в дома си според фъншуй, можете да направите няколко малки промени, които обаче ще ви донесат късмет и благоденствие.

6 признака, че домът ви има добра енергия според фъншуй

Поставете глобус на масата до дивана в хола

Добре е да го позиционирате в северозападния ъгъл на помещението. Това насърчава възможността да планирате и осъществявате пътешествията си по цял свят. Ако мечтата ви е свързана с това, задължително поставете глобус към декорацията вкъщи.

Поставете романтична снимка в рамка

Без значение дали сте обвързани или не, сложете романтична снимка в рамка и я поставете в спалнята. Ако сте обвързани, това ще ви помогне да развиете и задържите любовта си. Ако сте необвързани вероятността да откриете любовта на живота си ще се увеличи значително.

Поставете огледалата стратегически

Едно от основните правила на фъншуй е в спалнята да не се спи с гръб към вратата. Когато седнете в леглото трябва да гледате вратата пред себе си. Ако разположението на спалнята ви не позволява да местите леглото така, че да е срещу вратата, поставете огледало, което да ви позволява да виждате вратата. Това помага за канализиране на енергията и носи късмет.

Свързани статии

Напълнете купа с монети и я поставете на масата или секцията

Според фъншуй е добре в хола да има преливаща от монети стъклена или дървена купа. Монетите не са задължителни. Може да са бонбони, различни колекции, каквото и да е. Това ще ви донесе просперитет и финансови успехи.

4 неща, които специалистите по фъншуй не поставят в дома си

Преместете леглото в центъра на спалнята

Ако леглото ви е долепено до стената, това не е добре според философията на фъншуй. Поставянето му в центъра на помещението помага за освобождаване на енергията и свободното ѝ преминаване. Това ще ви донесе успехи в любовта.

Дръжте капака на тоалетната спуснат

Тоалетната е символ на освобождаването от нечистотиите и токсините в буквален и преносен смисъл. Тя е начинът да се освободите от всичко, от което нямате нужда. Но от друга страна, ако държите капака на тоалетната непрекъснато отворен, рискувате да губите част от положителната енергия, която изтича оттам. По-добре е да го затваряте след употреба.

Коментирай