За дома

Как да подобрим енергията на дома чрез избора на декорация

Всеки детайл е от значение за положителната енергия

22.03.2022г. / 10 47ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Мебели Виденов

Снимка: Мебели Виденов

Домът е нашето специално място, в което създаваме спомени, чувстваме се сигурни, създаваме уют, търсим спасение от ежедневния стрес. Ето защо е важно винаги да се грижим той да е подреден, чист, интериорът да създава една положителна атмосфера.

Знаем, че всички излишни и стари предмети, дори онези, любимите ни, които са леко пукнати или счупени, старите дрехи, са неща, които пречат да постигнем хармония. Затова след като ги разчистим от дома си, мигновено ги заменяме с нови и красиви декорации.

Интересуваме се от тенденциите в интериора и когато купуваме нещо ново за дома си, не пропускаме и да добавим нещо малко за късмет. Цветовете, материалите, както и определени детайли в декорацията на дома привличат определена енергия и създават в нас различни настроения. Може би всеки има поне един елемент в декорацията на дома си, който е избрал неслучайно, защото знае, че привлича благоденствието.

Как може да подобрите енергията в дома си, благодарение на някои аксесоари в декорацията?

Изберете нови възглавнички

Красивият диван и удобното кресло, а защо не и спалнята не могат без тях. Те придават една завършеност на тези мебели. Възглавниците са много гъвкав аксесоар за дома, който лесно можем да подменяме според сезона, празника и имат голям ефект върху енергията на дома ни.

В какви цветове да ги изберете? Разбира се, багрите ще са съобразени с останалата част от интериора, но земните като жълто, оранжево или кафяво, насърчават грижата за себе си. Белите, сивите цветове с металик нишки или щампи, привличат подкрепа и баланс в живота. Черният цвят привлича прозрението и мъдростта.

Онези от вас, които отварят нова страница в живота си и имат нужда от ново начало, да знаят, че цветовете синьо и зелено са чудесни. Червеното само подсказва, че събужда страстта. Разбира се, не се ограничавайте да търсите само едноцветни възглавници, защото в Мебели Виденов може да откриете прекрасни идеи за този вид аксесоар за дома.

Огледала

Огледалата също са част от декорацията на дома и обикновено им намираме място в поне две помещения. Тях също можем да използваме, за да подобрим енергията в дома си и разбира се да направим интериора още по-впечатляващ. Огледалата винаги трябва да са добре почистени, да не са пукнати, да няма липсващи части от тях, защото това носи негативни вибрации за дома.

Огледалото символизира мъдростта и яснотата, то отразява истината. Сребристи, златисти цветове на рамките на огледала, флорални мотиви, елементи, които напомнят за слънце, което грее, носят топла енергия, просперитет на дома.

Спално бельо за релакс и привличане на любов

Когато искаме взаимоотношенията ни с любимия човек да са хармонични, романтични, да има повече страст помежду ни или ако търсим своята половинка, спалнята ни трябва да е добре подредена и чиста. В нея всичко трябва да е по две – две нощни шкафчета, две нощни лампи, две възглавници. Специално внимание ще отделим и на избора на спално бельо, за да се чувстваме комфортно.

Винаги, когато искам да обновя спалното си бельо или да направя подарък, знам, че мога да разчитам на асортимента, който Мебели Виденов ми предлага. Меки розови нюанси, червени нотки, събуждат желанието ни за любов. Когато искаме да празнуваме нов сезон, като пролет и лято, ще изберем спално бельо в приказни цветове и флорални мотиви.

Цветята привличат положителната енергия, не го забравяйте. Търсим ли релакс, спокойствие, избираме чаршафи и завивки в меки сиви, сини, зелени тонове. Когато искам е да се почувстваме като кралски особи и да привлечем богатство и успех в живота си, залагаме на цветове като златисто, кралско синьо и лилаво, красиви детайли върху материите, които напомнят за лукс.

Изкуство на стената

Един от най-популярните аксесоари за декорация на дома са тези, които поставяме на стената. В зависимост от това какво е интериорното решение на съответното помещение, може да направим своя малка галерия от картини. Картините също носят определени вибрации и с тях можем да подобрим енергията в дома си.

Ако търсите любовта и нямате половинка до себе си, избягвайте да декорирате картини, на които има сама жена, които по някакъв начин разказват за раздяла, тъжна любовна история. Винаги избирайте картини с щастлива двойка.

Цветовете също не са за подценяване. Земните багри като жълто, оранжево или кафяво насърчават стабилността. Картините в бяло и сиво ни помагат да видим нещата по-ясно. Пейзажите, в които има зеленина, цветя, дървета, гори, като цяло природа, ни помагат да привлечем към себе си енергията на дървото, която е стабилност, растеж, просперитет.

Със стихиите като огън и вода в картините бъдете внимателни, защото ако са в повече и няма друго, което да ги балансира, може да са разрушаващи.

Освен картини, на стената бихме могли да декорираме пеперуди, птици, капан за сънища, които също носят красота и късмет в дома, като и други арт решения за стена.

Внимателно избирайте свещите

Свещите не само създават приятна атмосфера в дома, романтика, празнично настроение, но те символизират силата на огъня, мъдростта. Ароматите им са от особено значение, защото могат да действат по различен начин на настроението ни. Лавандулата успокоява, цитрусовите нотки повишават нашата бдителност и настроение.

Нещо, за което не бях чувала, но открих с радост в Мебели Виденов са арома бонбоните. Изглеждат точно като шоколадови бонбони, но не са за консумация, а са предназначени да се ползват с арома лампи. Великолепните им ухания, когато се разтопят в арома лампата, мигновено ми помагат да забравя за всичко негативно, което ми се е случило през деня.

Според фъншуй, може да добавим свещ във всяко помещение, в банята също, за да внесем баланс в енергиите. Дървените елементи в свещниците например символизират стабилност, просперитет. Ако изберете метален свещник, то знайте, че според източната философия металът символизира яснота, сила, а цветът на метала може да добави стабилност, богатство, ако е сив или златен.

Не поставяйте огледалото в спалнята си така, че когато легнете на нея да виждате част от отражението си, защото се приема, че носи негативна енергия по време на сън.

Красиви фигурки

Те са финалният щрих в декора на дома. Тях също избираме с голямо внимание, понякога дори си носим по някоя нова от необикновено пътуване, което сме направили. Статуетките или фигурките в дома имат мощна енергия. Знаем, че фигурките на слонче, куче, тигър, делфин, ни пазят, дават ни сила и привличат успехите към нас. Фигурката на Буда също носи благоденствие.

Фигурките на кон също могат да се използват за подобряване на енергията в дома. Според фъншуй конете се считат за символ на постигане на успех, висок социален статус. В исторически план те са приемани като символ на стабилност, издръжливост, хъс за работа и победа, свобода. В китайската астрология конят е седмото животно.

Ако за декорация на вашия дом изберете червен кон, то той може да се свърже с повече сила, но и агресия, затова бъдете внимателни. Белият кон привлича потока на парите в дома.

Ако фигурката е на кон, който е в движение, галоп, то това символизира бързина и успех, докато кон, стоящ здраво на четирите си крака, символизира силна и мощна енергия.

Двойката коне е силата на връзката.

Красиви декорации за късмет в дома, както и всичко останало за интериора на вашия дом може да намерите в Мебели Виденов.

Снимки: Мебели Виденов

Коментирай