За дома

Tik-tok трикове за почистване, които пестят време

Бързи и лесни начини да почистите всичко

26.02.2023г. / 09 05ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Почистването на всичко вкъщи е досадна задача, която отнема време и усилия. Неслучайно е неприятен ангажимент за повечето хора. Но не и ако знаете някои страхотни трикове, които ще ви спестят време и енергия.

В интернет пространството е пълно с хитри трикове за почистване, които ще направят живота ви по-лесен.

Трикове за почистване на загорели съдове

Ето 5 чудесни Tik-tok трика за почистване, които да опитате.

Премахнете драскотини от паркета с тенис топка

Този трик е прекрасно решение за надрасканите паркети или ламинати, защото не изисква никакви препарати. Топката за тенис действа като гумичка за изтриване на драскотини по такива повърхности. Просто я втрийте в засегнатото място. Помага и при надраскани плочки.

Премахване на лоша миризма от канала с вода за уста

Ако от канализацията ви се носи неприятна миризма, просто излейте в канала една бутилка вода за уста. Тя съдържа антибактериални вещества и ароматизатори, които се борят с лошите миризми и неутрализират влиянието им. Изчакайте 20 минути да подейства, преди да пуснете отново водата.

Премахване на петна с крем за бръснене

Ако имате упорити петна по килима или по дрехите си, кремът или пяната за бръснене могат да ви спестят много главоболия и усилия. Втрийте малко от него в засегнатото място и разтрийте. Оставете да подейства 30 минути, след това изперете. Ако петното не излезе от първия път, повторете процедурата.

3 лесни трика за почистване на остатъци от восък

Почистване на петна по чашите със сода за хляб

Чашите от порцелан и стъкло често се зацапват от някои напитки, оставящи петна и оцветявания. Най-често това са червено вино, чай, кафе. Содата за хляб може да ви помогне да ги отстраните много лесно. Направете паста от няколко чаени лъжички сода с малко вода, така че да се получи гъста смес. Втрийте пастата с помощта на гъба. Оставете да подейства 10 минути, след това измийте с препарат за съдове.

Излъскайте захабени прибори и бижута с алуминиево фолио

Приборите от стомана или някакъв друг метал се захабяват с времето. Употребата им оставя различни наслагвания и остатъци от храна. Окислението допълнително кара приборите да потъмняват. Същото важи и за сребърните ви бижута.

Вместо да търкате с часове, за да върнете блясъка и белотата на метала, опитайте един хитър трик с алуминиево фолио, който връща блясъка им с помощта на химична реакция.

Трикове за използване на оцет в домакинството

Загрейте вода в кана за чай или на котлона, докато кипне. На дъното на тава постелете алуминиево фолио. Подредете съдовете или бижутата вътре върху фолиото. Поръсете със сода за хляб. Залейте с горещата вода.

Ще се получи съскаща реакция, предизвикана от содата, алуминиевото фолио и водата. Оставете приборите или бижутата в разтвора за 10 минути. След това нежно разтрийте с микрофибърна кърпа. Наслагванията ще паднат много лесно, а блясъкът ще се възвърне мигновено.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 1 година )