За дома

Цветове, които ще властват в интериора през 2023

Изберете топложълто

04.04.2023г. / 14 06ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако сте от хората, на които им предстои реновиране на старо жилище или обзавеждане на ново, със сигурност няма как да не сте обърнали внимание на последните тенденции в обзавеждането. Дори и да не можете да си позволите работа с дизайнер, възможно е да се възползвате от някои заемки от модните течения, които ще ви помогнат да постигнете по-стилна и елегантна визия на вашия дом. Кои ще са хитовите цветове в интериора за тази година? Ето ги и тях:

Оранжево

Може би като абсолютен контрапункт на случващото се в световен план, дизайнерите са категорични, че през тази година това ще е един от цветовете, които ще срещаме навсякъде. Този жизнерадостен нюанс е тук, за да ни покаже, че трябва да гледаме на живота от веселата страна и да изпълним съзнанието си с позитивни мисли. Ако не си падате по толкова наситени цветове, можете да използвате оранжевото като акцент, съчетавайки го със зелено, бяло, кафяво или синьо.

7 неща, които да махнете от антрето веднага

Неутрално

Точно в противоположната страна на спектъра е тенденцията за декорация в неутрални цветове – пастелносиво, млечнокафяво, бяло, черно. Тази тенденция е особено подходяща за тези от вас, които предпочитат семплата мебелировка и минималистичния стил. Неутралните цветове са идеални за по-малки помещения, тъй като те оптически могат да увеличат пространството. Друго преимущество е, че по-светлите тонове са лесни за поддръжка и почистване.

Пастелни тонове

Свързани статии

Сезоните и годините минават, но сякаш тези тонове отказват да напуснат модната сцена. Те смело се превръщат в класика, която сякаш е винаги актуална. Както при дрехите, така и в интериора, със сигурност изборът на пастелни тонове ще донесе в дома ви изисканост и класа. Безспорно тяхно преимущество е, че без притеснение можете да съчетавате цветовете един с друг и те винаги ще изглеждат добре. Можете да декорирате в такива тонове както една стая, така и цялото жилище.

Ягодовочервено

Този забавен цвят със сигурност ще накара всяка стая да стане малко по-забавна. За да смекчите червеното, за предпочитане е да изберете неговия ягодов вариант. По-смелите от вас могат да декорират стените в този цвят, комбинирайки го с бяло и черно.

Кафява охра

Този земен тон изглежда стилно, а в негово присъствие ще се чувствате уютно, комфортно и сигурно. Можете да го съчетаете със зелено, бяло, черно, бежово и други цветове в топлата гама.

Топложълто

Още един топъл и уютен цвят, който ще направи жилището ви изключително привлекателно. Той е алтернатива на традиционното бяло, като същевременно идеално се смесва с почти всички цветове. Съчетанието между него и цвета на 2023-а година – Viva Magenta ще накара домът ви да се изпълни със свежест и топлина. Тази цветова комбинация е страхотна. Можете да я използвате и ако вашата семейна вила има нужда от реновиране, тъй като тези нюанси ще ви помогнат да пренесете природата у дома.

Бонбоненосиньо

Ако не сте сигурни как точно изглежда този цвят, спомнете си за цветовете, които имаха лакомствата от детството. Този прекрасен цвят можете да комбинирате смело с почти всички студени тонове. Той е много добър избор за детска стая, тъй като заедно с него можете да смесите и още няколко пастелни нюанса.

Коментирай