За дома

Кухни в скандинавски стил

Красиви и винаги много светли

29.07.2023г. / 06 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Istock

Снимка: Istock

Кухнята е нашето специално място, в което приготвяме вкуснотии, хапваме с любими хора, пием кафето си. Кухнята не е само помещението в дома, в което готвим. Интериорът ѝ е не по-малко важен от останалата част от дома. Той трябва да е не само функционален, но и да създава усещане за комфорт. Когато ни предстои да обновим кухнята си или да направим някои леки промени, разглеждайки десетки и стотици идеи, сякаш се изгубваме в интериорни решения.

Джапанди (Japandi) стил в интериора на дома

Днес в рубриката ни „За Дома“ споделяме с вас няколко идеи за кухни в скандинавски стил. Тях няма как да ги сбъркате. Естествените материали, изчистените линии и минималистичната естетика, са онези детайли, които определят скандинавските кухни.

Свързани статии

При тях има много бяло, екрю, сиво, бежово, зелено. Дървото е неизменна част, тъй като придава повече топлина и уют на интериора. Материите също. Красиви възглавнички, топло одеяло, мек килим. В тези кухни винаги има много светлина, малки плочки на стената, метални кани или лейки с цветя, столове от дърво, метал, пластмаса, понякога и различни по вид.

Много чар се открива и в златните и сребристи елементи около мивката, големите продълговати шкафове, малките саксии със свежи зелени растения и интересните лампи. Ако ви харесва идеята за скандинавско настроение в кухнята, вижте няколко идеи в галерията ни.

Коментирай