За дома

Тенденции в килимите за дома

Красиви идеи за повече уют

15.08.2023г. / 09 24ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Към декорацията на дома винаги подхождаме с голямо внимание, особено когато ни предстои да изберем нови килими. Килимите не са просто подови настилки, които слагаме ей така, за да има. Те допълват, но и завършват идеята за интериора, който сме избрали да следваме. За 2023 година според западни експерти в областта, определено има няколко идеи, към които ще насочим вниманието си, когато избираме килими.

Текстурираните килими – Обикновено те приличат на ръчно изтъкани, с различна височина, с влакна с различна дебелина. Могат да са пухкави или пък не чак толкова. Да си резонират с материята на мебелите, завивките, да следват определен стил, като бохо например.

Килими в неутрални тонове – Килимите в неутрален цвят не излизат от мода, стилни и елегантни. Те подхождат на почти всеки декор. Чудесни са, защото могат да балансират цветовата схема на съответното помещение. Дали да са в бежово, сиво или друг цвят – вие решавате!

Килими с разкошни шарки – От плоски тъкани килими до ръчно изработени килими, можем да изберем в различни размери и форми, с абстрактни, геометрични, раирани или ретро шарки. Подобни килими се съчетават прекрасно с определена картина в дома или друго.

Винтидж килими и такива с флорални мотиви – Винаги ще са на мода! Леко изтъркани, в разкошни цветове, в които синьо, черно, сиво, слонова кост и други се преплитат елегантно. Винтидж килимите също може да намерите в ярки багри или неутрални. В галерията ни споделяме няколко идеи за модерни килими за дома.

Коментирай