За дома

6 алтернативни употреби на мицеларната вода

За какво още може да я използвате

07.12.2023г. / 11 30ч.
Илияна Николова
6 алтернативни употреби на мицеларната вода

Мицеларната вода е едно прекрасно средство за премахване на грима без остатъци и същевременно за почистване на кожата. Тя не изисква изплакване, не предизвиква раздразнения и има хидратиращи и подхранващи свойства. 

Но мицеларната вода е чудесна не само за кожата. Тя може да се използва по много различни и алтернативни начини. 

За какво още можете да използвате мицеларната вода?

За коригиране на грима

Ако сте излезли от контурите или сте размазали грим не където трябва, можете да оправите грешката с малък тампон, напоен с мицеларна вода. За целта най-удобни са клечките за уши. Използвайте ги, за да премахнете излишния грим оттам, където не му е мястото. 

Свързани статии

За почистване на повърхности, кутии за грим

Ако държите гримовете си на шкафче или в кутия, със сигурност по тях се събират остатъци от козметиката. Можете да я почистите също толкова лесно, бързо и ефективно, както мицеларната вода почиства кожата ви. Просто използвайте тампон за грим или хартиена кърпа, напоена с мицеларна вода. 

За освежаване на кожата през деня

Ако кожата ви се омазнява, лъщи или просто я усещате замърсена, използвайте малко мицеларна вода, за да я почистите и освежите. Ако сте били на тренировка и нямате възможност веднага след това да измиете кожата на лицето и деколтето с измиващ продукт, използвайте малко мицеларна вода за целта. 

За отстраняване на петна от грим

Гримът може да полепне и да се размаже върху дрехите ви. Мицеларната вода има силата да го разтваря не само върху кожата ви, но и върху текстилни тъкани, без да ги уврежда. Излейте малко количество от нея върху засегнатото място, разтъркайте с пръсти, за да се разтвори. След това изперете. Ако се налага повторете процедурата. 

За почистване на четките за грим

По четките и апликаторите за грим се събират много остатъци от него. Можете да ги почистите много ефективно, като ги натопите в мицеларна вода за известно време, а след това измиете с топла вода и сапун. Остатъците от грим ще паднат много по-лесно по този начин. 

За измиване на ръце 

Когато сте навън и не можете да измиете ръцете с вода и сапун, а и не разполагате с гел за ръце или мокра кърпа, мицеларната вода върши същата работа. Стига да я носите в себе си, тя може да е чудесно средство за дезинфекциране и премахване на замърсявания от ръцете. 

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Хахо ( преди 2 месеца )
За почистване на фаровете на колата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар