За дома

Бърз коледен сладкиш с марципан и круши за перфектната коледна вечеря

14.12.2023г. / 12 00ч.
Аз жената

Препоръчан материал от партньор на az-jenata.bg

Снимка: Lidl.

Снимка: Lidl.

Любителите и познавачите на десерти са единодушни, че сладките изкушения са най-важната част от всяко меню! Десертът е последният елемент на масата, на който всички гости се наслаждават, и трябва да носи истинско удовлетворение. И когато коледните празници вече са почти на прага ни, е хубаво да разполагаме в арсенала и с едно бързо решение за перфектния десерт.

Идеята за тази рецепта идва от Lidl и техния богат и разнообразен сайт с рецепти, с които лесно да впечатлите вашите гости.

Преди да преминем към приготвянето на вкусния коледен сладкиш с круши и марципан, ще споделим, че всички продукти от тази рецепта може да откриете в най-близкия Lidl магазин, в който ви очакват и популярните празнични серии Favorina и Deluxe. Te събират в себе си палитра от сладки и солени вкусове, като двете марки предлагат готови и качествени решения за десерти, с които заслужено да изпълните всички вкусови предпочитания на вашите гости.

Ето и необходимите продукти за 12 порции от празничния сладкиш с круши и марципан:

Хитринка: в сайта с рецепти на Lidl може да зададете точния брой порции, които искате да приготвите.

● марципан – 120 г

● краве масло – 60 г

● прясно мляко – 50 мл

● захар – 60 г

● бахар – 1 ч. л.

● лимонов сок – 1. ч. л.

●  яйца – 4 броя

●  брашно от спелта – 280 г

● бакпулвер – 1 с. л.

●  круши – 2 броя

● орехи (смлени) – 80 г

● пудра захар

Начин на приготвяне:

Настъргвате на едро марципана и го разбивате заедно с маслото, млякото, захарта и бахара в кухненски робот или с миксер до кремообразна смес. След това добавяте лимоновия сок и яйцата, като продължавате смело да разбърквате.

След това загрявате фурната на 175° C и пресявате брашното и бакпулвера, като ги добавяте към купата и отново разбърквате.

Следващата стъпка е да обелите крушите и да ги нарежете на четвъртинки. След това намаслявате тавичка за печене и поръсвате половината от орехите на дъното. Изсипвате тестото отгоре и разпределяте резените круши върху него. Отгоре настилате втората половина от орехите и печете готовата смес за около 35 – 40 минути.

За финал поръсвате с пудра захар на вкус и та-дам! Вашият коледен сладкиш с марципан и круши е готов за по-малко от час, а неговият незабравим вкус ще се помни чак до следващата година!

Още много празнични рецепти ще откриете в специалната секция в сайта на Lidl и в мобилното приложение Lidl Plus.