За дома

Красиви линии върху великденските яйца с помощта на ластици

Оригинална идея

17.04.2024г. / 08 55ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Великден е онзи празник в годината, който може да събуди в нас вдъхновението ни. И тъй като всяка година ни се иска да направим още по-красиви яйца от предишната, не пропускаме да потърсим оригинални идеи.

Днес споделяме с вас една лесна идея, с която да добавите линии върху великденските яйца с помощта на ластици. Крайният резултат е красив, защото се получават прекъснати или леко разкривени линии, които сякаш пресичат яркия цвят, в който сте избрали да боядисате яйцата.

За тази идея ще са ви необходими сварени яйца, гумени обикновени ластици с различна широчина, но не твърде стегнати и боички за яйцата. Около яйцата, които сте избрали да украсите по този начин, увийте ластици. Експериментирайте с това как да ги поставите, дали да са само вертикални или да има и хоризонтални.

Важно е сварените яйца да не са горещи, за да не се изгорите. След като поставите по няколко ластика около всяко яйце, може да го потопите в избраната от вас боя, която е желателно да е разтворена на момента, за да е достатъчно топла, та яйцата да се боядисат добре. Ластиците не бива да са твърде стегнати около яйцата, за да не спукат черупката.  След като яйцата се оцветят, внимателно премахнете ластиците и полирайте с олио.

Снимка: iStock

Свързани статии

Коментирай