За дома

6 нетрадиционни, но ефектни идеи за боядисване на яйца 

Боядисайте с филтри за кафе

03.05.2024г. / 13 00ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ако си падате малко нетрадиционалисти, може би искате за Великден да направите нещо по-различно. Козунак в специална форма, интересна салата към агнешкото печено или пък можете да боядисате яйца по необичаен начин. Вижте как в следващите редове:

Боядисайте яйца с разтворим сок 

Червени, оранжеви, зелени, сини и лилави – можете да изберете сред богата палитра от цветове. Това определено не е традиционен начин за боядисване на великденски яйца, но за сметка на това е чудесен и децата го обожават. Той придава на яйцата малко плодов мирис, но не се притеснявайте, те изобщо няма да имат плодов вкус! Освен това, тези „бои“ са напълно подходящи за ядене. За да боядисате яйца по този начин, изберете някой от различните вкусове разтворим сок, поставете го в чаша, добавете вода и поставете вътре яйце. Изчакайте 10-ина минути и – готово!

Свързани статии

Направете си боя от разтопен пастел 

Ето още една от онези идеи за боядисване на великденски яйца, които в началото могат да ви се сторят супер странни, но пък за сметка на това, трябва да ги опитате! Това наистина е един от най-страхотните и забавни начини за боядисване на великденски яйца. Всичко, което трябва да направите, е да сварите яйцата, да ги извадите, без да ги охлаждате, след което да вземете пастел и да започнете да рисувате! Восъкът буквално ще се разтопи веднага като така можете да правите готини дизайни и да смесвате цветове за супер уникален външен вид. Плюс това, тъй като всички пастели са направени от нетоксичен материал, тези боядисани с пастели яйца все са напълно безопасни за консумация!

Свързани статии

Великденски яйца с щампи

Този метод използва хранителни оцветители. За тази цел – разтворете хранителната боя в съвсем малко вода и „щамповайте“ яйцата с помощта на кухненска гъба, като така поставите забавен рисунък върху вашите яйца. Това е изключително лесно да се прави и ви позволява да получите уникален мраморен ефект.

Яйца с мраморен ефект 

Ето още един наистина готин нов начин за боядисване на великденски яйца. Резултатът е удивителен и цветен мраморизиран вид. За да започнете, ще ви трябва малко неонов оцветител за храна и крем за бръснене или бита сметана. Разпръснете достатъчно количество в малка тавичка, а отгоре поръсете с хранителна боя. След това, с помощта на вилица, разбъркайте, за да се получат красиви шарки. После оваляйте яйцата в тази смес. След като изсъхнат ще изглеждат красиви и с невероятен мраморен ефект.

Боядисване на яйца в плик 

Всичко, от което се нуждаете, за да започнете, е малко ориз, хранителни оцветители, лъжица и пликче за запазване на храна. Сложете ориза и хранителния оцветител в пликчето, разбъркайте и след това сложете яйцето вътре и го разклатете. Готово!

Боядисване с филтри за кафе

За този метод ще ви трябват: яйца, различни цветове боя за боядисване, филтри за кафе, спрей бутилка, вода, оцет, найлонови торбички, ластици или връв. Напълнете бутилката вода с комбинация от вода и 2 до 3 супени лъжички оцет. Не пестете оцета. Колкото повече използвате, толкова по-тъмни ще станат цветовете ви. Разстелете филтър за кафе върху равна повърхност, която нямате нищо против потенциално да оцветите – като дъска за рязане или картон. Добавете точки хранителни оцветители върху филтъра за кафе. Напръскайте цветния филтър за кафе с комбинацията вода и оцет, докато стане съвсем влажен. Увийте плътно филтъра за кафе около яйцето, след това поставете найлонова торбичка около увитото във филтъра яйце и използвайте ластик или връв, за да ги завържете здраво. Поставете в хладилника и оставете да престои няколко часа. Колкото по-дълго престои, толкова по-блестящи ще станат цветовете, така че една нощ е най-добрият вариант, ако имате търпението да изчакате. Развържете яйцата и се наслаждавайте на красивия ефект!

Коментирай