3 рецепти за палачинки без брашно. Снимка: istock
Макар че може би винаги приготвяте палачинки през уикенда, можете да запазите доброто си настроение, хапвайки ги и през седмицата. Изберете някоя от тези бързи рецепти, с които можете да зарадвате цялото си семейство.
Необходими съставки:
Лесна веган рецепта за палачинки без брашно, приготвена с овесени ядки вместо с традиционно брашно. Вкусна алтернатива на традиционните палачинки! Загрейте незалепващ тиган на средно слаб огън. Смесете всички съставки в блендер, докато сместа стане гладка. Измерете всяка палачинка с 1/3 мерителна чаша и я добавете в горещия незалепващ тиган. След като палачинката започне да бълбука отгоре, обърнете я и продължете да готвите, докато леко покафенее. Свалете от котлона, когато е готова, и завършете процеса, докато цялото тесто се сготви. Сервирайте с любимите си плодове и полейте с кленов сироп.
Време за приготвяне: 7 минути
Време за готвене: 2 минути
Общо време: 9 минути
Порции: 2
Енергия на порции: 228 калории
Протеини: 10 г
Мазнини: 5 г
Въглехидрати: 52 г
Необходими съставки:
Поставете всички съставки в голяма купа. Използвайте пасатор, за да ги пасирате, докато сместа стане много гладка. Като алтернатива, поставете всичко в блендер или кухненски робот и пасирайте до много гладка смес. В идеалния случай оставете тестото да престои 15-30 минути, за да може овесените ядки да се накиснат. Можете да ги приготвите и веднага, но палачинките се получават по-добре и по-пухкави, ако престоят. Загрейте незалепваща плоча или голям незалепващ тиган на среден огън. Намажете с олио, кокосово масло или масло и изсипете тестото върху плочата. Гответе около 2-3 минути от всяка страна. (Ще направите около 30 малки палачинки.)
Пухкавите палачинки без брашно се разбиват бързо в блендер, имат крехка, лека текстура на бананово-овесени ядки и са естествено без глутен. Тази бърза рецепта за закуска е лесна за приготвяне и те имат вида и вкуса на истински палачинки.
Време за приготвяне: 5 минути
Време за готвене: 15 минути
Общо време: 20 минути
Порции: 30 палачинки
Калории на порция: 60
Протеин: 3 г
Мазнини: 2 г
Въглехидрати: 13 г
За тях ще ви трябват:
Смесете всички съставки за палачинките в блендер и пасирайте до гладкост. Оставете да престои 2-5 минути, за да се сгъсти леко. Докато тестото почива, загрейте незалепваща плоча или тиган на среден огън с 1 чаена лъжичка олио. След като тиганът се загрее, изсипете тестото в кръгчета за палачинки, приблизително 1/4 чаша на палачинка. Палачинките са готови за обръщане, щом се образуват мехурчета по горната им част и започнат да се втвърдяват по краищата; изпечената страна също трябва да е с прекрасен златист цвят. Това отнема около 3-5 минути. Обърнете палачинките и гответе още 2-3 минути, докато другата страна стане златиста и палачинките престанат да са тестени. Извадете от тигана и повторете с останалото тесто. Сервирайте топли с масло и сироп или желани гарнитури.
Време за приготвяне 5 минути
Време за готвене 10 минути
Общо време 15 минути
Порции: 3
Калории на порция: 259
Протеин: 15 г
Мазнини: 6 г
Протеин: 15 г