Здраве и красота

Естествени лекове за успокояване на нервите

27.11.2011г. / 17 07ч.
Аз жената
Естествени лекове за успокояване на нервите

Ако не са проблеми в работата, ще са проблеми с децата или пък с партньора. В живота на всеки човек има нещо, което не е наред и опъва нервите му до краен предел. Някои билки са истински дар от природата в такива случаи и ще ви помогнат да релаксирате и да освободите натрупаното напрежение. Надяваме се някои от нашите предложения да ви допаднат и да ги опитате в момент на нервна криза:

\n

Лавандула
Ароматът на лавандула успокоява човека, казват бабите. Лилавата билка помага при проблеми със съня, причинени от стрес. Ако имате възможност отидете на масаж с ароматерапия лавандула, ако ли пък не става – ще намерите лавандула във всякакви форми – чай, лосион за тяло, свещи.

\n

Лайка
Нежните цветчета на лайката крият голяма сила – те могат да накарат заетия мозък да „изключи“ от проблемите, а тялото да се отпусне. Помага при мускулни спазми.

\n

Тъмен шоколад
Добри новини за любителите на сладките изкушения! Ето още една причина да си хапвате черен шоколад – той помага да намалите хормона на стреса, което ще повлияе чувството на безпокойство. А и удоволствието от яденето на любимото лакомство, освобождава хормона на щастието.

\n

Жълт кантарион
Чаят от жълт кантарион подобрява настроението и се препоръчва при леки състояния на депресия.

\n

Прясно мляко
Чаша топло мляко преди лягане е класика, но не при всички хора действа. Млякото помага за успокояване и заспиване като събужда приятни спомени от детството.

\n

Пасифлора
Пасифлората е растение, което в народната медицина се нарича „страстниче“. Чаят от пасифлора се използва при стрес и безпокойство.

\n

Пълнозърнести храни
Храните, приготвени от пълнозърнесто брашно, овесени ядки, киноа, кафяв ориз, боб, грах и т. н. са не само полезни за организма, но и за духа. Консумацията на пълнозърнести храни кара човек да се чувства спокоен, отпочинал и щастлив.

Прочетете още:

Коментирай
Здраве и красота