Здраве и красота

Ходенето пеша гори калории, но не достатъчно

04.12.2011г. / 09 53ч.
Надежда Маринова
Ходенето пеша гори калории, но не достатъчно

Всекидневното ходене пеша гори калории, но съвсем не отменя сериозното спортуване, ако искаме да сме здрави. То има много ползи като всекидневна базова активност, защото усилва работата на сърцето. Много подходящо е и за хора, които сега започват да се занимават с гимнастика, фитнес или каквато и да е друга спортна дейност.

\n

Ако не изкачваме всеки ден един средно висок планински връх, не може да считаме ходенето за достатъчно здравословно и да се самоуспокояваме, че сме отбили номера. Още по-малко фитнес-инструкторът ще ни зачете шопинг обиколките, макар, че те са твърде изморителни. През лятото може да включим колоездачни обиколки на близкия парк, но през зимата трябва да измислим нещо друго.

\n

Оптималното физическо раздвижване на тялото трябва да се случва три пъти в седмицата – упражнения за всички мускулни групи, стречинг и по-сериозна фитнес програма за сърцето. Само така тялото ни ще получи здравословни ползи.

\n

Предложенията са многообразни – може да спортувате във фитнес зала на тренажори; да играете балетна аеробика, каланетика, пилатес, йога; да се занимавате с тае-бо, тай-чи; да танцувате танго, бели денс, парти танци, латино танци, народни хора.

\n

А ходенето пеша не се отменя – продължавайте да го правите всеки ден за базово раздвижване, проясняване на мислите или просто за добро настроение.

\n

Медицински изследвания сочат, че ходенето пеша по 30 минути до 1 час и с бързо темпо е чудесна профилактика на инфаркт, диабет и дори рак. Опитайте се да постигнете 10 000 стъпки на ден, които може да мерите с крачкомер. Ще разберете, че сте си свършили работата, ако след пешеходната разходка сте се изпотили.

Прочетете още:

\n

\n

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Христина ( преди 10 години )
Подкрепям! Не се ограничавам изобщо в храненето, а си хапвам доста, но с бързо ходене около час на ден оформих фигурата си много добре за по-малко от месец.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
Машка ( преди 11 години )
Глупости! Лятото точно така смъкнах 7 кила и то за 1 месец - всеки ден 5 - 7 километра бързо ходене
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Категории
Здраве и красота
Интимно
Мода
Готварство
За дома
Бременност
Свободно време
Влог: Ето как
Семейство
Подкаст
Майчинство