Здраве и красота

Житен режим топи мазнините и ни връща енергията

06.02.2012г. / 15 59ч.
Мария Дуковска
Житен режим топи мазнините и ни връща енергията

След тежката серия от празници през последните седмици, е време да помислим за тялото ни – как да го пречистим и да му върнем енергията.

Холистичният лекар д-р Светла Балтова предлага за пречистване житен режим, който освобождава организма ни от утайките, натрупани през есента и зимата. Чрез житния пост ще успеете да приемете новата празнична вълна, която идва от Слънцето от 22-ри март нататък. След тази дата, според д-р Балтова, започва растеж и развитие в цялото растително царство, като енергийното тяло на човека също се отваря, за да приеме новата енергия.

Освен, че ще се сдобиете с ценна енергия, ще пречистите тялото си от вредни токсини и утайки, може и да намалите теглото си.

Начин на провеждане на житния режим:

- От днес вечерта (7-ми февруари) се накисват 100 г жито в топла вода (или се заливат с гореща в термос). Житото трябва да не е грухано, купува се жито за покълване, т. е. необработено с нищо. Водата е добре да бъде повече от литър, защото се пие на другия ден и също е енергийна напитка. И така, на другия ден житото се изяжда на три порции като допълнително се разрешава ядене на 2 ябълки, 4-5 ореха, мед (колкото желаете, но не повече от 100 г.). Пие се около 2-3 литра вода. Най-добре да е топла, преварена, но не е задължително.

Започвайки режима казваме формулата: „Господи, приеми ме за 10 дни в лечебницата на Живата природа!“

Ако не сме сигурни, че ще издържим десет дни, не фиксираме за колко време, разбира се. По време на поста трябва да запазим добро разположение и състояние на духа, с позитивни мисли и чувства. Ако се измъчваме душевно, или физически, най-добре е да го прекратим, допълва д-р Балтова в страницата си във Фейсбук. За да има ефект от режима, е добре да се спазва поне 3 дни.

Прочетете още:

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
stef_stef1957@abv.bg ( преди 10 години )
Искам да се включа в групатаот 19.02.2014
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Вехади Солейко ( преди 10 години )
Начални дати за същинската част на Житния режим за чистене през февруари 2014 г-17.02.2014 г./официална/ и 19.02.2014 г/ за групата във фейсбук /.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време