Здраве и красота

Фитнес зали привличат все повече жени

15.06.2005г. / 09 39ч.
Аз жената
Фитнес зали привличат все повече жени

Всяка от нас иска да изглежда добре и да се чувства добре. Знае се, че спортът подпомага за това. А в последните години спортът в масов вариант се свързва все повече и повече с фитнес залите. Те привличат ежедневно по-широк кръг ентусиасти. Дори в началото основно спортните маниаци, моделите или дамите, които не работят, както и юпитата да посещаваха залата, днес заниманията в нея се ползват от широк кръг хора, в това число и млади майки – за стягане на тялото след раждане, домакини или дами, които имат по-застоял живот, или просто всички, които искат да са в добро физическо здраве.

Фитнес залите предоставят най-разнообразни възможности по вкуса на всеки. Ето най-популярните сред нежната половина:
– упражнения на фитнес уредите и бодибилдинг – индивидуално, с или без програма от инструктор към залата – възможно е да работите конкретно за стягане на гърдите (бюста), за изправяне на корем, за бричове, за стегнато дупе, за крака или ръце или за цялото тяло;
– аеробика, тае бо, каланетика и други групови занимания, чието посещение е свързано с фиксиран начален час и са с продължителност между 30 и 60 минути; при този тип упражнения се работи основно за цялостен тонус и тяло, а не само за конкретни области.

Обикновено залите предлагат и масаж, сауна, плувен басейн. Към по-добре оборудваните има обособена стая, в която майките могат да оставят под контрол на педагог детето си, за да могат спокойно да се упражняват.

Цените са все по-достъпни. Те зависят от много неща – града, популярността и възможностите на залата. Обикновено заплащането е два типа – на посещение или с абонаментна карта за месец или три месеца, като във втория случай цените са значително по-изгодни.

Коментирай