Здраве и красота

Увеличаване на бюста

16.06.2005г. / 12 16ч.
Аз жената
Увеличаване на бюста

Символ на женствеността и вечен обект на желание, бюстът е част от тялото, на която представителите и на нежния пол обръщат особено внимание. Повечето жени имат високи изисквания за неговата форма, пропорционалност и симетричност. За много, идеално оформеният бюст е източник на увереност и самочувствие.

Мотивите за корекция на бюста могат да бъдат най-различни:

  • изпитвате притеснение да обличате бански или да носите бюстиета.
  • роклите, които ви стават около ханша, често са ви твърде широки в бюста.
  • гърдите ви са станали по-малки и са загубили твърдостта си след раждане.
  • значително отслабване и диети са променили големината и формата на гърдите ви.

Тази процедура може да увеличи размера на гръдната обиколка с един или няколко размера, а също така може да коригира и забележима разлика в големината на гърдите.

Клинично здрави пациентки, без особено значение от възрастта, могат да предприемат тази решителна стъпка към оформянето на перфектно тяло. Бъдещи бременности и раждания са напълно възможни, тъй като каналите на млечните жлези не се засягат и процесите на раждане и кърмене са както при всяка друга жена.

Големина и форма:
Увеличаването на гърдите е естетична операция, която се прави с помощта на импланти. Те незабележимо допълват естествения бюст и му придават желаната форма и обем. До съвсем скоро, жените можеха да изберат само обема (големината) на имплантите. Новите разработки в тази област дават значително повече възможности.

Много важно е предоперативната консултация и операцията да бъде направена от специалист с опит в областта. Проф. Георгиев, ръководител на клиника за естетична процедура “Нефертити” прави множество измервания, с които помага точно да бъде избрана не само големината, но и правилната форма съответстваща на линията на тялото на пациента. Така резултатът от процедурата съвпада максимално с очакванията.

Следващата седмица очаквайте още по темата в интервю с проф. д-р Емил Георгиев, пластичен хирург с повече от 30 години опит в областта на естетичната медицина.

Коментар на Мая Койчева: Отсега знам, че един ден ще си сложа имплантанти в гърдите, единственото нещо, което ме спира, е че нямам деца и въпреки че моите са малки, имат добра форма. Повечето ми приятелки имат имплантанти, силикон или физиологичен разтвор, но при разговорите с тях изводът е, че преди да решиш къде да ти извършат тази корекция, трябва да проучиш доста клиники и задължително да поговориш с техни пациенти. Никой лекар не може да те запознае с тази интервенция по-добре от пациента! Късмет!

Коментирай