Здраве и красота

6 съвета за забавяне на образуването на бръчки по лицето

26.02.2012г. / 22 14ч.
Аз жената
6 съвета за забавяне на образуването на бръчки по лицето

Бързо или бавно времето тече и оставя бръчки по кожата на лицето. Студеният и сух въздух допринася за образуването на още повече фини бръчици по кожата. Количеството на водата и мазнината в кожата пада и тогава изглеждате още по-стара.

Ако се миете със сапун, ще изсушите кожата още повече, за това направете следното – в шепата си смесете овлажняващ крем с вода и масажирайте лицето, а после попийте с хавлиена кърпа. След това нанесете крем, обогатен с мастни киселини, серамиди и линоленова киселина.

Това, което най-много състарява кожата са ултравиолетовите лъчи на слънцето. Те са еднакво силни, както през лятото, така и през зимата. Защитете лицето, шията, деколтето и ръцете със слънцезащитен крем с фактор не по-малко от 30.

Ако имате овлажнител за въздух в спалнята, го поставете близо до леглото. Така кожата ви ще се хидратира часове наред през нощта, докато спите.

Веднъж седмично ексфолирайте лицето, за да премахнете натрупаните мъртви клетки и да го освежите. В случай, че малките сферички ви дразнят, почиствайте ежедневно лицето с овлажняващ крем, който съдържа млечна киселина. Тя разтваря мъртвите клетки.

Забравете за горещата вода под душа или когато плискате лицето си. Колкото повече пари водата, толкова повече дехидратира кожата. Най-добре да се миете с хладка вода.

Откажете се от рафинираната захар, безалкохолните напитки и сладките коктейли, както и от белия хляб и спагетите и не само ще свалите килограми, но и кожата ви ще заблести. Тези храни и напитки причиняват възпалителни реакции в тялото, които само трупат години върху кожата.

Прочетете още:

Коментирай
Свободно време