Здраве и красота

Брюнетки срещу блондинки – кои са по-добри в работата

05.05.2012г. / 08 30ч.
Аз жената
Брюнетки срещу блондинки – кои са по-добри в работата

Вечната битка между дамите с различен цвят на косата е една от най-оспорваните сред женската част от обществото. Дали блондинките са по-харесваните жени наистина, брюнетките ли са по-умни и работливи, червенокосите ли са най-фаталните и страстни жени, и т. н.

Всъщност се оказва, че брюнетките са по-харесвани за колежки, отколкото блондинките, сочи любопитно проучване на Албиона, цитирано от „Дейли мейл“, съобщава Dnes.bg.

Русите дами по презумпция са възприемани за вятърничави. Това е причината 81 на сто от анкетираните мъже да отчетат, че венерите с тъмна коса имат по-висок коефициент на интелигентност.

На участниците в изследването били показани снимки на едни и същи жени, но с различни по цвят перуки.

Момичетата с червена коса били свързани с психическа неуравновесеност, брюнетките пък били оценени като най-темпераментни.

64% от мъжете потвърждават стереотипа, че червенокосите жени са страстни натури, докато блондинките били оценени като приятни събеседници и добри служители.

Интересно откритие е, че според мъжете брюнетките без грим са по-красиви.

Проучването доказало и, че 360 мъже на възраст между 18 и 46 години смятат, че русите жени са по-младолики от тъмнокосите.

Снимка: Reuters

Прочетете още:

Коментирай