Здраве и красота

За борба с гъбичките

03.08.2005г. / 09 16ч.
Аз жената
За борба с гъбичките

Лято е и гъбичките са нежелан и неприятен спътник на не малка част от нас. Най-често ги игнорираме или правим не лесни опити за лечението им. Рецепти много – от бабините, които често не сработват, до скъпи или не толкова медикаменти от аптеките.

Нов препарат в борбата с гъбичките на нашия пазар е Kandizol – Кандизол.
Кандизол е противогъбичен медикамент, който се използва за лечението на повърхностни и системни гъбни инфекции. Флуконазол е ефективен спрямо инфекции причинени от Candida, Cryptococcus, Aspergillus и различни дерматофити. Кандизол се резорбира добре при прием през устата, като бионаличността му е 90%. Абсорбцията му не се влияе от храна. Най-висока плазмена концентрация се постига на 0.5 до 1.5 час; времето му на полуживот е 30 часа. Флуконазол се очиства основно през бъбреците; около 80% от приетата доза се елиминира непроменена чрез урината.
Кандизол е показан за лечение на Дерматомикози като Tinea pedis, Tinea corporis, Tinea cruris и Candidiasis; Остра или повтаряща се вагинална кандидоза.
Кандизол не трябва да се използва при свръхчувствителност към препарата или други азолни производни. Да се избягва употреба на Флуконазол при бременност и кърмене.
Дозировката и продължителността на лечението се определят от лекуващия лекар.

Коментирай