Здраве и красота

Ползите от „здравословното чудо“ – Мурсалския чай

Мурсалският чай нормализира кръвното налягане

03.10.2012г. / 18 13ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Ако още не сте чували за Sideritis scardica, ще ви кажем, че това е невероятна, лечебна билка, позната още като Мурсалски чай. Не случайно народните лечители а наричат „здравословно чудо“, защото има благотворно въздействие върху организма, подсилва имунитета и предпазва от редица заболявания.

Мурсалският чай е чудесен за здравето на цялото семейство, особено сега, когато сезоните се сменят и организмът ни е най-податлив на заболявания. Освен това, той се слави като лек за всяка болка и гаранция за дълголетие.

Билката расте единствено на Балканския полуостров, най-вече в Пирин и Родопите. Тя съдържа 19 важни микроелемента, но, приготвена като традиционен чай, се извличат едва 7% от полезните й съставки. Затова най-добре е да се приема под формата на екстракт, защото при получаването му се запазват над 90% от тях. Точно такъв екстракт от Мурсалски чай е един от най-новите продукти на Топ Шоп. Ето ТУК можете да научите повече за уникалната билка и как да се сдобиете с екстракта от нея.

И за да добиете по-голяма представа защо Мурсалският чай е толкова полезен за организма, ще ви запознаем с част от благотворните му свойства:

- той е мощен антиоксидант;
- забавя стареенето на клетките;
- стимулира мъжката потентност и е полезен при проблеми с пикочо-половите пътища и простатата;
- облекчава възпаленията и действа укрепващо и тонизиращо;
- предпазва от развитие на ракови клетки;
- балансира кръвното налягане и намалява риска от инфаркт и инсулт;
- стимулира умствената дейност;
- подобрява функцията на панкреаса и ендокринната система /при диабет и др./;
- полезен е при проблеми с дихателната система;
- чудесен е за детоксикация;
- повлиява успешно организма срещу чернодробни заболявания;
- незаменим е срещу анемии.

Екстрактът от Мурсалски чай може да се приема през цялата година, но по време на студените месеци това е крайно препоръчително. За деца до 6 години дозировката е по лекарско предписание, за деца от 6-12 години препоръчителната доза е от 5 до 10 мл. дневно, според теглото. А при възрастни – 10 мл. дневно.

Възползвайте се от лечебните свойства на „здравословното чудо. Погрижете се за здравето си, както и за здравето на вашите близки. Поръчайте си екстракта от Мурсалски чай от ето ТУК.

Коментирай
32 rate up comment 8 rate down comment
Бръм ( преди 10 години )
Жената на снимката с чашата е Саманта Камерън-съпруга на министър председателя на Великобритания. Леко се съмнявам да пие точно мурсалски чай!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар