Здраве и красота

Открива се благотворителният търг на кампания "За живота"

Дарителската инициатива е под патронажа на Йорданка Фандъкова

30.10.2012г. / 14 51ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

На 30.10.2012г, от 18 ч, в Камерна зала на НТ „Иван Вазов” ще се състои благотворителен търг, на който ще бъде обявено началото на Дарителска инициатива „За живота” под патронажа на кмета на София г-жа Йорданка Фъндъкова. 

На търга ще присъстват кметът на град София, г-жа Йорданка Фандъкова, която е патрон на инициативата и г-жа Десислава Атанасова, министър на здравеопазването. 
Инициативен комитет, съставен от видни български бизнесмени, общественици, интелектуалци и лекари инициира идея за дарителска инициатива, която стартира през месец октомври – месеца за борба с рака на гърдата. Тя си поставя за цел набирането на средства, които да осигурят съвременно лечение на жените, страдащи от рак на гърдата.

С набраните средства ще бъде закупен първият и единствен в България апарат за лъчелечение по време на операция. Този вид лечение се използва при петдесет процента от болните от рак на млечната жлеза и при всички други онкологични заболявания, при които наличната  апаратура у нас не би могла да помогне.

Апаратът, чиято цена е около 3 000 000 лева ще бъде дарен на „СБАЛ по Онкология” ЕАД, водещата онкологична болница в България и ще бъде инсталиран в Операционното отделение на лечебното заведение.

Партньори и съорганизатори са Столична Община, НДФ „13 века България”, Астра Зенека,  Новартис, Български форум на бизнес лидерите /БФБЛ/, Асоциация на дружествата от леката промишленост, Приватсистем, Куик Куолити Сървиз - България, СБАЛ по Онкология - ЕАД, АПОЗ, PR агенция VIPART, Рекламна агенция Ноавис, Интуишън студио, Звукозаписно студио Брамбар, Галерия Астра, БГ Мама, Инвестор.БГ АД и националните медии БТА, БНР, ДАРИК и ТВ7.
 
Открита е дарителска сметка в НДФ „13 века България”, по която ще постъпват средствата.
 
Инициативата ще стартира с Благотворителен търг с произведения на видни български творци на 30 октомври 2012г. в Народен театър „Иван Вазов”, Камерна зала от 18 часа.
На търга ще присъстват кметът на град София г-жа Йорданка Фандъкова, която е патрон на инициативата и  г-жа Десислава Атанасова, министър на здравеопазването. 
 
Дарителската инициатива ще се популяризира от нашите медийни партньори и ще продължи и през следващите шест месеца.

Инициативният комитет е отворен за нови партньори, които подкрепят каузата.
Повече информация можете да намерите на сайта на инициативата  http://zajivota.org/

Коментирай