Здраве и красота

Първа копка на разширението на Клиниката по лъчелечение в София

Министър Десислава Атанасова дава старт на проект с европейско финансиране за разширяване на лъчетерапевтичен комплекс в СБАЛ по Онкология – София

06.12.2012г. / 09 30ч.
Аз жената
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Днес, на 6 декември, министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще даде старт на изпълнението на проект „Разширяване на лъчетерапевтичен комплекс в Клиника по лъчелечение на СБАЛ по Онкология – ЕАД, гр. София“. Той е част от Средносрочната рамкова инвестиционна програма на Министерството на здравеопазването и се финансира от Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. и държавния бюджет на Република България. Общата му стойност е 29 133 827,40 лв. с ДДС.

Свързани статии

Началото на проекта ще бъде поставено с пресконференция от 11 часа в аулата на СБАЛ по Онкология, на която ще бъдат разяснени дейностите, целите, срокове за изпълнение и очаквани резултати по проекта.

От 11.40 часа на строителната площадка на територията на лечебното заведение министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще направи първа копка на разширението на Клиниката по лъчелечение.

Реализирането на проекта ще даде възможност за увеличаване броя на лекуваните болни в Клиниката по лъчелечение с още 2 000 болни годишно. С възможностите на новата високотехнологична апаратура от последно поколение ще се осигурява качествено лечение на онкоболните пациенти.

Преките бенефициенти, които ще се възползват от ефекта на проекта са всички пациенти на СБАЛО, чийто средногодишен брой е 14 500 души и всички изследвани и консултирани болни в СБАЛО – над 60 000 души.

Коментирай