Здраве и красота

Защо мъжете крият, че пазят диета

Мъжете отслабват тайно, но успешно

19.12.2012г. / 12 00ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Много мъже обичат да повтарят стария виц, че жените пазят диета, а мъжете – окръжност, а в същото време и те таят комплекси свързани с наедрялата фигура и биреното коремче. В обществото ни все още се счита, че основните мъжки достойнства са умът и социалният успех, а килограмите са на заден план.

Свързани статии

Социолози от Великобритания съобщават новината, че всеки трети мъж в страната е на диета. Те вършат подвига си скришно, защото се срамуват. Главното им притеснение е, че майките и жените им може да ги саботират като ги изкушават с вкусни ястия или че приятелите им ще ги заподозрат в смяна на сексуалната ориентация. Най-често се измъкват с мотива, че не са гладни или че бързат за работа.

Мащабно анонимно проучване показало, че 90 % от мъжете мечтаят да отслабнат, но само 31 % работят по въпроса.

Паралелно с това дамските форуми са пълни с теми: „Как да помогнем на мъжа да отслабне“. Вталяването не е проста работа – кой знае това по-добре от жените. За да хвърлиш зад гърба си някой и друг килограм не е достатъчно само да се откажеш от любимата бира, сладки храни и фастфуд. Нужно е активно занимание със спорт.

Проучването показва още, че активната и нервната работа е най-добрият начин за загуба на тегло: 40 % признават, че когато обядват в офиса следят за калориите и избягват вредната храна, а 14 % не слагат в устата си абсолютно нищо до края на работния ден. Сред мъжете, успели да отслабнат на работа 41 % признават, че това се дължи на нервния характер на професията им, а 35 % го свързват с голямото физическо натоварване.

Бягането от семейната трапеза и криенето, че си на диета е грешна тактика! Няма да намерят по-добър съюзник в отслабването от любимата жена. Когато двама души вкъщи слабеят заедно, готвенето е много по-лесно, а гимнастиката – по-забавна, включително креватната.

Коментирай