Здраве и красота

Красив маникюр – първо заздравете ноктите

Как да имаме красив маникюр през зимата

03.01.2013г. / 10 55ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Красивият маникюр изисква здрави нокти. Как да помогнем на ноктите си през зимата?

Формата на маникюра

През зимата не експериментирайте с много дълги и остри нокти – те се чупят по-лесно. По-добре изберете естествената, овална извивка. Не лакирайте съвсем близо до кутикула – оставете милиметър разстояние, защото от там ноктите дишат.

Внимавайте с пилата

Особено зимата, когато ноктите са по-чупливи, ги пилете много внимателно. Използвайте осемстенното кубче за полиране и изглаждане. Така ще стимулирате кръвообращението в основата на ноктите и техния растеж. Скоро ще забележите, че те стават красиви и розови.

Витамини

Витамини от пресни плодове, но няма да ни навреди и една опаковка на хапчета. През зимата е важно да подхраним ноктите „отвътре“. Яжте храни, богати на калций, желязо и йод – извара, риба, всякакъв вид зеле, ябълки и моркови.

Носете ръкавици

Ръкавиците пазят от измръзване не само кожата на ръцете, но и ноктите. Ограничете контакта с миещи средства. Най-после започнете да използвате четка за миене на чинии и ръкавици за останалата домакинска работа.

Крем за нокти

Когато мажете ръцете с крем, не забравяйте да втриете известно количество и върху ноктите. Те също обичат грижи и лек масаж. Преди лягане ги мажете със специално масло – сусамово, от пшеничен зародиш, бадемово или зехтин.

Коментирай